placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – RoPS 14.9.2019

FC Lahti lähtee Haastajasarjaan toiselta sijalta tasapisteissä ykkösenä olevan SJK:n kanssa. Maaottelutauolla lahtelaiset saivat hieman latailtua akkuja ja aikaa käsitellä IFK Mariehamn -ottelun pettymystä, sillä vain Jasin Assehnoun oli maajoukkuetehtävissä alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana ja pelasi Pohjois-Irlantia vastaan tiistaina lisäajan. Ehjä harjoitusviikko takaa hyvät lähtökohdat illan otteluun.

Lahtea kiusannut kuume- ja vatsatautiepidemia on hiljalleen taittunut. Kaikki pelaajat ovat olleet viikolla mukana harjoituksista, mutta Drilon Shalan pelikunto on vielä kysymysmerkki. RoPS-ottelu jää varmasti sivuun vain edellisessä RoPS-kohtaamisessa suoran punaisen kortin ottaneelta Brent Lepistulta pelikiellon takia. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä myöntää, että RoPS on ollut Lahdelle vaikea vastus, mutta hän on luottavainen, että tämänkertaiset käärmekeitot purevat.

– Emme voi ajatella, että emme voi voittaa, koska historian painolasti. RoPS on vain onnistunut paremmin kuin me. Paljon on puhuttu pienistä marginaaleista ja ne jälleen ratkaisevat. RoPS on hyvässä vireessä. He ovat ainoa joukkue, jolta emme ole saaneet tällä kaudella pisteitä, joten se on aika hyvä motivaattori. Huomenna pitää osua maalipuiden väliin. Olemme pyrkineet vahvistamaan omia vahvuuksiamme ja otamme RoPS:n vahvuudet pois. Lähdemme hakemaan europaikkaa. Syksyn pelit ovat niitä, joissa jokainen pelaaja haluaa näyttää. Nyt mitataan kanttia, sillä jokaisessa ottelussa on panosta, Ristilä muistuttaa.

Rovaniemen Palloseura puolestaan lähtee neljänneltä sijalta Haastajasarjaan. RoPS on Lahtea ja SJK:a perässä vain neljä pistettä. Rovaniemeläiset ovatkin vireessä, sillä RoPS on pelannut viisi viimeistä kamppailuaan tappioitta ja vastassa ovat olleet muun muassa Ilves ja HJK. RoPS:lla maajoukkueiden mukana olivat Kevin Kouassivi-Benissan, Juho Hyvärinen ja Lucas Lingman.

Lahtea vastaan RoPS joutuu lähtemään ilman pelikieltoista Mohamadou Sissokoa. Ennen maajoukkuetaukoa sivussa olivat pienten loukkaantumisten vuoksi Niklas Jokelainen ja Eerik Kantola. Kalle Katz oli nimetty Juha Malisen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen ryhmään, mutta joutui jäämään sivuun loukkaantumisen vuoksi.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kahdesti. Kesäkuussa RoPS haki 2-1-voiton Lahdesta Youness Rahimin ja Lucas Lingmanin osuessa. Lahtelaisten ainokaisen iski Gaël Etock. Elokuun lopulla RoPS möyhensi Lahtea lukemin 3-0. Rovaniemeläisten maalit merkittiin Rahimin lisäksi Atte Sihvoselle ja Kevin Kouassivi-Benissanille.

RoPS on hallinnut keskinäisiä kohtaamisia viime vuodet. Rovaniemeläiset ovat pelanneet lahtelaisia vastaan tappioitta jo viimeiset 12 kohtaamista. Virallisissa otteluissa joukkueet ovat kohdanneet 39 kertaa. Lahti on voittanut 13 ja RoPS 12 kohtaamista, joten tasaista on. Tehdyt maalit ovat myös tasan. Kumpikin on tehnyt 50 maalia.

Katkeaako lahtelaisten pitkä putki lauantaina?

FC Lahti – RoPS 14.9.2019 kello 17.00 Lahden stadionilla!

Kausikortit käyvät normaalisti Haastajasarjan otteluihin.

Ottelun ennakkoliput voit ostaa kätevästi Pub Iloisesta Kulkijasta tai verkosta Tiketistä -> https://www.tiketti.fi/fc-lahti-rops-lahden-stadion-lahti-lippuja/64568?b=1

Orimattilan Petojen, Nastolan Nopsan, Lahen Poikien ja FC Reippaan jäsenkortilla aikuisten lippu vain kymmenen (10) euroa. Eli junioreiden vanhemmat kympillä matsiin!

Käsiohjelmat noudettavissa ja myynnissä fanituotepisteellä. Lisäksi ottelun käsiohjelmaan voi tutustua ennakkoon Pub Iloisessa Kulkijassa tai digitaalisesti tästä -> https://issuu.com/fclahti/docs/ka_siohjelma_ropsissuu_60bc084a1917d5

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä -> https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä -> https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk