placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – PS Kemi 27.10.2018

FC Lahti katkaisi edellisellä kierroksella pitkäksi venyneen voitottoman putkensa Tampereen Tammelassa Ilveksen vieraana. Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen. Lahti sai ensimmäisen paikkansa vapaapotkusta, jonka Eemeli Virta toimitti maalille. Josimar Lima nousi korkeimmalle, mutta ei saanut puskuunsa voimaa ja Mika Hilanderilla oli helppo työ kopata pallo. Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Irfan Sadik ja Stênio petasivat vetopaikan Pavel Osipoville, mutta venäläisen veto meni niukasti ohi maalin. Myös Aleksi Paananen ampui kertaalleen tulisesti.

Ilves hallitsi ottelun toisen jakson alkua, mutta ei päässyt tekopaikoille. Tunnin kohdalla Damjan Siskovski joutui torjuntatöihin, kun Mikael Alménin vapaapotku tuli kohti Lahden maalin alakulmaa. Siskovski kuitenkin koppasi pallon varmasti syliinsä. Toisessa päässä puolestaan Mika Hilander torjui Teemu Jäntin vaparin. 20 minuuttia ennen loppua Jäntti ja Stênio järjestelivät vetopaikan Osipoville, joka ampui pallon varmasti verkkoon ja Lahden 1-0-johtoon. Lopussa Ilves yritti riskillä ja se oli kostautua viisi minuuttia ennen loppua. Irfan Sadik katkaisi Tatu Miettusen syötön ja sai punnerrettua laukauksen, jonka Mika Hilander torjui eteensä. Henri Anier oli ensimmäisenä pallossa, mutta Hilander onnistui torjumaan myös virolaisen yrityksen. Ilves ei saanut lopussa luotua maalipaikkoja paineesta huolimatta, joten Lahti nappasi kolme pistettä ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun.

Putoamisen jo varmistanut PS Kemi kohtasi sunnuntaina viimeisessä kotiottelussaan suorasta säilymisestä kamppailevan IFK Mariehamnin. Ottelun alkua sävyttivät lähinnä liukastelut pehmeällä nurmella ja sen seurauksena Maksim Lipin pääsi ampumaan rangaistusalueen sisältä, mutta IFK-vahti Ihor Levtšenko nappasi pallon helposti syliinsä. Jakson puolivälissä Kemin Husein Demiri oli karata läpiajoon, mutta Hamed Coulibaly joutui kaatamaan hänet. Samalla Coulibaly sai suoran punaisen kortin ja IFK joutui vajaalle. Puolen tunnin pelin jälkeen IFK sai paikkansa. Simon Silverholt karkasi läpiajoon, mutta liigadebyyttiään pelannut Kemi-vahti Tatu Kujanpää torjui. PS Kemi iski aivan jakson lopussa. Kristian Heinolainen keskitti ja Juho Mäkelä iski kauden seitsemännen maalinsa.

IFK tuli toiselle jaksolle terävästi ja saikin pallon kertaalleen maaliin. Maali kuitenkin hylättiin paitsiona. Kertaalleen pallo kävi puolestaan maaliviivalla, mutta Juho Mäkelä onnistui myös toisessa päässä ja siivosi pallon väljemmille vesille. Kemi piristyi reilun tunnin pelin jälkeen. Ville Moilasella oli kaksi paikkaa iskeä liigauransa ensimmäinen maali, mutta kemiläisen ruuti oli märkää. Neljä minuuttia ennen loppua Moilanen kuitenkin onnistui. Moilanen pelasi komean seinän Mäkelän kautta ja laittoi tolpan kautta päätöslukemiksi 2-0.

Lahti taistelee yhä kuudennesta sijasta, joka toisi yhden kotiottelun enemmän ensi kaudelle. PS Kemillä ei puolestaan ottelussa ole panosta. Pelikieltojen vuoksi Lahdelta ovat sivussa Loorents Hertsi, Aleksi Paananen ja Hassan Sesay. Loukkaantumisten vuoksi varmasti puuttuvat puolestaan Artjom Vjatkin, Tim Martinen ja Kalle Taimi. PS Kemiltä sivussa on samasta syystä Jacob Esposito.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lakkiaispäivänä Kemissä maalivahdit nousivat sankareiksi. Aleksandr Vasjutin venyi useampaan huipputorjuntaan ja Kemin paidassa pelannut Oskari Forsman onnistui toisessa päässä, joten tuloksena oli maaliton tasapeli. Elokuun alussa Kisapuistossa Jean-Felix Somay vei Kemin johtoon, mutta Lahti punnersi itsensä tasoihin. Josimar Lima kaadettiin rangaistusalueella ja Stênio laittoi rangaistuspotkun sisään. Lopussa Lahti sai painetta, mutta tulos jäi uupumaan.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa kymmenen kertaa, ensimmäistä kertaa Ykkösessa kaudella 2011. Lahti on voittanut otteluista viisi ja Kemi kaksi. Maaleja Lahti on tehnyt 14 ja PS Kemi yhdeksän. Kalle Multanen on tehnyt mustapaitojen maaleista kolme ja Jonne Kemppinen ja Stênio kaksi.

Mustapaidat ovat lopettaneet kaksi edellistä kautta voittoon. Päättääkö FC Lahti jälleen kautensa voittoon?

FC Lahti – PS Kemi 27.10.2018 kello 15.00 Kisapuistossa!

Ottelun käsiohjelma luettavissa ennakkoon Iloisessa Kulkijassa. Lisäksi käsiohjelmaan voi tutustua tästä → https://issuu.com/fclahti/docs/ka_siohjelma_ps_kemi

Kaikki otteluliput kympillä. Liput ennakkoon Ticketmasterista → https://www.ticketmaster.fi/…/fc-lahti-ps-kemi-lippu…/226639

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.

Ottelupäivän pysäköinti halvalla Lahden Toriparkissa. Tuo parkkilipukkeesi leimattavaksi punaisiin myyntikontteihin ja pysäköinnin tuntihinta putoaa 50 senttiin tunnilta koko pysäköinnin ajaksi.

Matsilipulla ja kausikortilla pääsee tämän kauden ajan Suomen suurimpaan seikkailupuistoon Pajulahteen 15 euron hintaan.