placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – Lahden Reipas 22.3.2019

FC Lahti on pelannut tuloksellisesti hyvän kevään. Suomen Cupissa joukkue eteni vakuuttavasti puolivälieriin, kun vaasalainen FC Kiisto kaatui 6-0. Lahtelaiset saivat onnistumisia laajalla rintamalla. Tomi Kult, Jasin Assehnoun, Josu ja Teemu Jäntti osuivat. Reipas-ottelussa Lahti antaa näytönpaikkoja myös Akatemia-polussa oleville pelaajille. FC Lahden A- ja B-junioreita on ollut mukana edustuksen harjoituksissa. Kokoonpanosta puuttuvat varmasti maajoukkueiden mukana olevat Jasin Assehnoun, Teemu Jäntti ja Lassi Forss. Lisäksi useampi pelaaja jättää ottelun väliin.

Hyvin Kiisto-ottelussa vaihdosta sisään tullut Tim Martinen odottaa ottelusta tiukkaa ja vaikeaa. Hänen mukaansa Lahti lähtee pelaamaan omaa peliään nuoresta kokoonpanosta huolimatta. Martinen kertoo, että vastassa on paljon tuttuja pelaajia.

– Huominen ottelu tulee olemaan hieman erilainen. Ottelu ei missään nimessä tule olemaan helppo, vaan vähän samanlainen kuin Kiisto-pelikin oli. Vastassa on paljon tuttuja pelaajia. Kokoonpano poikkeaa normaalista, mutta lähdemme pelaamaan omaa peliämme. Huomenna ratkeaa se kaupungin herruus, Martinen virnistää.

Lahden Reipas nousi viime kaudella suvereenisti Kakkoseen häviämättä otteluakaan. Myös kevään harjoitusottelut ovat sujuneet viirupaidoilta hyvin. Kuusysi, Mikkeli Pallo-Kissat ja Nopsa kaatuivat vakuuttavasti. Ykköseen noussutta MYPAa vastaan Reipas oli hallitsevampi, mutta ottelu päättyi 2-2-tasatulokseen. Ainoastaan Kakkosen ennakkosuosikki PEPO onnistui nitistämään Reippaan.

Reippaan joukkue on nimivahva ja viirupaidoissa pelaakin monta entistä FC Lahden pelaajaa. Keskikentän duo Riku Heini – Onuray Köse pyörittää peliä mallikkaasti. Jussi Hauhian kaukolaukaukset ovat yhä pelote. Lahden puolustus saa olla tarkkana myös nopean Mikko Tuomen kanssa. Reipas on myös vahva erikoistilanteissa ja Roope Suonion pitkät sivurajaheitot luovat painetta. Eetu Sassilan jalat käyvät yhä samaan tahtiin suun kanssa. Maalilla Juha Tuomi on ollut harjoitusotteluissa vakuuttava. Reipasta valmentaa entinen FC Lahti -peluri Petri Järvinen.

Moderni Reipas-ikonin Eetu Sassilan mukaan Reipas lähtee otteluun haastajan roolissa, mutta on valmis myös ottamaan pallonhallinnan itselleen. Hän korostaa, että ottelu on tärkeä etenkin nuorille pelaajille, koska Reippaan ja FC Lahden nuoret pelaajat pääsevät testauttamaan omia taitojaan. Reipas kuitenkin lähtee pelaamaan tosissaan kaupungin herruudesta.

– Lähdemme haastamaan. Joukkueiden välillä on pelaajistossa liikkuvuutta molempiin suuntiin, joten tämä on nuorille hyvä paikka testata, mitä huipulle tarvitaan. Tietysti pelissä on myös kaupungin herruus ja tämähän on nykypäivän Lahti Cupin finaali, ikinuori Sassila veistelee.

FC Lahti ei ole koskaan aiemmin kohdannut Lahden Reipasta. Lahtelaisista seuroista Mustapaidat ovat kaataneet FC Kuusysin ja City Starsin. Reipas on puolestaan kohonnut Lahden kakkosseuraksi voittamalla lähiaikoina Nastolan Nopsa ja FC Kuusysin. Joten kuka nousee Mastokaupungin valtiaaksi?

FC Lahti – Lahden Reipas 22.3.2019 kello 16.30 Kisapuistossa!

Reippaan kahvio on paikalla ottelussa.