placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – KuPS 7.4.2019

FC Lahden talvi oli nuorelle ja paljon uusiutuneelle joukkueelle tulosten valossa kelvollinen. Suomen Cupin karsinnassa kaatuivat niin FC Honka, HIFK kuin FC Interkin. Lisäksi joukkue sai kovia kansainvälisiä harjoitusotteluita Turkin Belekissä. Suomen Cupissa lahtelaisnippu puolestaan pudotti FC Kiiston lukemin 5-0. Jasin Assehnoun viimeisteli kaksi maalia, Tomi Kult teki yhden, syötti toisen ja hankki rangaistuspotkun, jonka espanjalaistaituri Josu upotti varmasti.Myös Teemu Jäntti avasi maalitilinsä.

Suomen Cupissa FC Lahden tie kuitenkin katkesi saarella IFK Mariehamnin vieraana. Jatko-otteluun venyneen kamppailun lahtelaismaalin viimeisteli Erik Törnros. KuPS:a vastaan Lahti lähtee siis allaan kirvelevä tappio. Joukkue pääsee heti haastamaan kärkipäähän povattua kuopiolaisnippua. Lahden kokoonpanosta on varmasti sivussa vain Jerónimo Amione, mutta pelikunnoltaan epävarmoja tapauksia on vielä jokunen. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä odottaa, että FC Lahti pääsee vihdoin kotiyleisönsä eteen.

– On hienoa, että lumikasat sulaa ja liiga alkaa. Joukkueesta ja pelaajista näkee, että he ovat intoa täynnä. Meillä on hyvä kilpailu pelipaikoista. Meillä on joukkueessa paljon nuoria lahtelaisia. On mukava päästä vihdoin pelaamaan kotiyleisön eteen. Pyrimme ansaitsemaan kotiyleisön tuen, Ristilä kertoo.

KuPS:n talvi oli murheita täynnä. Keltamusta ei selvinnyt Suomen Cupiin, eikä onnistunut karsinnassa voittamaan otteluakaan. Lisäksi Kuopiossa kärsittiin heikoista harjoitusolosuhteista. Palloseura kerkesi avaamaan kautensa jo keskiviikkona RoPS:a vastaan kotonaan. Petteri Pennanen ja Lucas Rangel veivät KuPS:n 2-1-johtoon, mutta rovaniemeläiset tasoittivat ottelun lisäajalla erikoistilanteesta. Myös RoPS:n ensimmäinen maali syntyi erikoistilanteesta.

KuPS:n peli oli etenkin ottelun toisella jaksolla ajoittain kauniin murhaavaa. Pennanen järjesteli yhdessä Ilmari Niskasen ja Saku Savolaisen kanssa riittävän määrän paikkoja jopa voittoon asti. Keskikentän kaksikko Reuben Ayarna – Ville Saxman tasapainottavat ja pitävät vastustajan hyökkäykset poissa kuopiolaisten maalilta. KuPS oli suurissa vaikeuksissa omassa päässä erikoistilanteissa ja siinä on lahtelaisilla todellinen iskun paikka.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran ylimenokaudella Mukkulassa. Molemmat olivat liikkeellä varsin nuorilla kokoonpanoilla. KuPS vei ottelun tuolloin nimiinsä lukemin 2-1. Lahtelaisten maalin iski Tomi Kult komealla kaukolaukauksella.

Virallisissa otteluissa joukkueet ovat kohdanneet toisensa 48 kertaa. Näistä kohtaamisista mastokaupungin ylpeys on voittanut puolet. KuPS on puolestaan voittanut vain 12 kertaa ja yhtä monta kertaa on päädytty tasatulokseen. Maaleja lahtelaiset ovat viimeistelleet 73 kuopiolaisten 47 vastaan. Nykyisistä FC Lahden pelaajista Lahden paidassa KuPS:n verkkoon ovat osuneet Pekka Lagerblom, Matti Klinga ja Jani Tanska.

Kuka osuu tällä kertaa? Kenen nimi kirjataan isoilla kirjaimilla historian lehdille?

FC Lahti – KuPS 7.4.2019 kello 17.00 Kisapuistossa!

Verkkokaupasta ostetut kausikortit noudettavissa ja myynnissä Olympiaportin lipunmyynnissä! Ottelun ennakkoliput voit ostaa kätevästi Pub Iloisesta Kulkijasta tai Tiketistä → https://www.tiketti.fi/fc-lahti-kups-lahden-kisapuisto-lahti-lippuja/60798?b=1

Käsiohjelmat noudettavissa ja myynnissä fanituotepisteellä. Lisäksi ottelun käsiohjelmaan voi tutustua ennakkoon Pub Iloisessa Kulkijassa tai digitaalisesti tästä → https://issuu.com/fclahti/docs/ka_siohjelma_kups07042019

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä → https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä → https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk

Ottelutapahtumassa on myynnissä FC Lahden fanituotteiden lisäksi FC Reippaan seuratuotteita.