placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – Ilves 21.4.2018

FC Lahti aloitti liigakautensa kotivoitolla Turun Palloseuraa vastaan. Lahti johti ottelua lisäajalle asti 3-0. TPS kuitenkin hyödynsi lopulta Lahden puolustuksen nukahtelut ja kavensi ottelun loppulukemiksi 3-2. Lahden peliä vaivasi sekavuus, etenkin puolustussuuntaan.

Viime sunnuntaina Lahti matkusti Espooseen, jossa Esport Honka isännöi mustapaitoja Tapiolan Urheilupuiston nurmella. Honka piti palloa ottelun alusta ja Lahti keskittyi puolustamaan tiiviisti. Honka onnistui murtautumaan vain kerran ensimmäisellä jaksolla. Alex Nimely pääsi kahdesti kokeilemaan, mutta Damjan Siskovski nollasi Honka-kärjen ensimmäisen yrityksen ja toinen kilpistyi tolppaan.

Toiselle jaksolle Lahti sai hyvän alun. Aleksi Paananen pääsi kolmesti ampumaan tulisesti. Viimeisin veto napsahti Honka-maalin pystypuuhun. Myös Igor Jovanović pääsi kertaalleen puskemaan hyvin ja brassikärki Stênion laukaus kilpistyi lähes maaliviivalla Honka-kapteeni Tommi Saariseen.

Ottelu sai dramaattisen käänteen kymmenisen minuuttia ennen loppua. Stênio kopsautti Hongan Nemanja Obradovićin nurin ja pallo vietiin pilkulle. Damjan Siskovski kuitenkin nousi sankariksi torjumalla Youness Rahimin rangaistuspotkun ja näin ollen pisteet tasattiin lukemin 0-0.

Lahti lähtee lauantain otteluun ilman brassikärki Stêniota ja Xhevdet Gelaa. Fareed Sadat ja Nuutti Laaksonen ovat palanneet harjoituksiin, mutta nuorukaiset ovat vielä sivussa ottelusta. Myös maalivahdit Joona Tiainen ja Santeri Pakkanen ovat poissa kokoonpanosta.

Vierailija Ilves puolestaan avasi kautensa Helsingissä HJK:n vieraana 3-1-tappiolla. Ilves pelasi myös edellisen ottelun Helsingissä, sillä Tammelan stadionia ei saatu ajoissa sulatettua ikiroudasta. Vastaan tamperelaiset saivat Kuopion Palloseuran ja keltamustat kaatoivatkin heti tamperelaisten niskaan lisää kylmää vettä. Urho Nissilä ja Jiri Nissinen pelasivat Rasmus Karjalaisen nokikkain Ilves-vahti Mika Hilanderin kanssa. Karjalainen vei taidokkaasti savolaiset johtoon.

KuPS loi vaarallisimmat tilanteet ja oli useaan otteeseen lisätä johtoaan. Ilves sai juonesta kiinni, kun ensimmäistä jaksoa oli pelattu noin puoli tuntia. Kamerunin härkä Marius Noubissi karkasi KuPS-puolustukselta. Hyökkääjä sijoitti pallon tarkasti maaliin ja tasoitti ottelun.

Ilves viimeisteli tehokkaasti ja se nappasikin johtoaseman toisen jakson loppupuoliskolla. Ilves onnistui riistämään pallon kuopiolaisten keskikentän pohjalta ja tupsukorvat käänsivät pelin suunnan välittömästi. Issa Thiaw vapautti Noubissin ja kamerunilainen ampui voimalla pallon ohi Otso Virtasen.

KuPS jatkoi koko ottelun kestänyttä painostusta ja loikin muutaman maukkaan paikan ottelun lopussa. Ilveksen puolustusmuuri kuitenkin kesti ja näin ollen tamperelaiset ottivat kauden avauspisteensä lukemin 2-1.

Ilves puolustaa usein erittäin tiiviissä muodossa ja kyttää mielellään vastaiskuja. Lauri Ala-Myllymäki, Tuomas Rannankari ja Felipe Aspegren pelaavat palloa nopeasti ylös Marius Noubissille, joka on vahva kaksinkamppailuissa. Lisäksi Senegalin maajoukkueessakin esiintynyt hyökkäävä keskikenttämies Abdoulaye Ba pystyy aiheuttamaan lahtelaispuolustukselle ongelmia.

Joukkueet kohtasivat toisensa helmikuussa Suomen Cupin lohkovaiheessa Tampereella, jolloin pisteet tasattiin Cupin hengen mukaisesti lukemin 2-2. Lahti siirtyi nopeasti 2-0-johtoon, kun Kalle Taimi ja Teemu Jäntti iskivät komeat maalit. Ilves kuitenkin tasoitti pelin ottelun toisella jaksolla Santeri Haaralan ja Tuure Siiran maaleilla, joten Lahdelle jäi ottelusta hieman parannettavaa.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo, että Lahden kausi on alkanut tuloksellisesti kohtalaisesti. Hänen mukaansa Lahti tietää hyvin, millainen vastustaja Kisapuistoon saapuu. Korkeakunnas myöntää, että Lahdella on herkullinen maalivahtitilanne.

– Meillä on ollut tuloksellisesti ihan hyvä alku. Ilves on vahva suunnanmuutosjoukkue ja he ovat vastaiskuissa vahvoja. Haluamme olla aktiivisia ja rohkeita, mutta emme uhkarohkeita, kuten ensimmäisessä pelissä. Meidän tulee säilyttää tasapaino. Maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Ongelma on hieman erilainen, kuin Lahdessa yleensä. Meillä on tällä hetkellä liigan kuumin maalivahti ja viime kauden parhaaksi valittu maalivahti. Tilanne on erittäin herkullinen, Korkeakunnas hymyilee.

Ilves on ollut Lahdelle varsin vaikea vastus, sillä Lahti on onnistunut kaatamaan Ilveksen vain neljästi 14 pelatussa keskinäisessä ottelussa. Onnistuuko FC Lahti ottamaan niskalenkin tamperelaisista?

Aurinkokatsomoon on saatavilla lippuja kymmenellä eurolla Lyseonportin lipunmyynnistä. Aurinkokatsomosta ei ole kulkua pääkatsomoon. Ennakkoliput Ticketmasterista → https://www.ticketmaster.fi/e…/fc-lahti-ilves-lippuja/226609
Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.

FC Lahti – Ilves 21.4.2018 kello 16.00 Kisapuistossa!