placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – IFK Mariehamn 22.7.2018

Kotoisessa Veikkausliigassa vastaan asettuu ahvenanmaalainen IFK Mariehamn. Kykeneekö Lahti palaamaan kotivoittojen tielle?

FC Lahti palaa Veikkausliiga-otteluihin kahden Eurooppa Liigan karsintapelin jälkeen. Islannissa Lahti jäi 0-0-tasapeliin FH:ta vastaan ja putosi näin ollen Eurooppa Liigassa. Mustapaidat eivät kyenneet luomaan vaarallisia maalipaikkoja, mutta samalla lahtelaiset onnistuivat pitämään FH:n nimekkäät hyökkääjät, Steven Lennonin ja Robert Crawfordin pihdeissää. Lahden parhaat paikat siunaantuivat Fareed Sadatille ja Henri Anierille. Oskari Forsman ja Eemeli Virta saivat näyttää ottelussa kyntensä ja Forsman pelasikin nollapelin, Virta puolestaan jakoi muutaman maukkaan syötön kymmenminuuttisensa aikana.

IFK Mariehamn on pelannut liigassa viimeksi heinäkuun alussa, kun se kohtasi neljäs päivä Hongan kotikentällään. Saarelaiset kuitenkin pelasivat viikolla harjoitusottelun ruotsalaista IK Bragea vastaan. Oscar Lundin siirsi Bragen johtoon vain neljän minuutin jälkeen sijoittamalla kimmonneen pallon tarkasti maaliin. IFK:n uusin sopimuspelaaja, maalivahti Igor Levchenko ei saanut IFK-uralleen parasta mahdollista starttia. Toisaalta hän nollasi Samuel Azizin läpiajon. Saarelaisten parhaat paikat tulivat Simon Silverholtille.

Toisella jaksolla IFK tasoitti ottelun. Robin Sid sai pallon keskiympyrän tienoilla ja murtautui yksin läpi ruotsalaisten puolustuksen. Komean soolokuljetuksen jälkeen Sid sijoitti pallon alakulmaan. Maalin jälkeen Aleksei Kangaskolkka oli kertaalleen läpi, mutta hän ei saanut nostettua palloa yli Peter Rosendalin. IFK sai ottelussa myös rangaistuspotkun, kun Júlio Fernandes kaadettiin rangaistusalueella. Pontus Åsbrink ampui pallon kuitenkin reilusti yli ja ohi. IFK hallitsi ottelua, mutta ruotsalaisvieraat tekivät lopulta ainoan maalin viimeisellä minuutilla kauniin syöttösommitelman päätteeksi. Maali merkittiin Simon Alexanderssonille, joka sai siirtää pallon tyhjään maaliin.

FC Lahti lähtee otteluun ilman alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa pelaavaa Teemu Jänttiä. Lisäksi Oskari Kekkonen lainattiin loppukaudeksi Kotkaan. Loukkaantuneina ovat sivussa Timi Voutilainen, Tim Martinen ja Nuutti Laaksonen. IFK:n riveistä puuttuivat harjoitusottelussa Gabriel Petrović ja nuorten kisoissa oleva Joel Mattsson.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo, että joukkueella on takana vaikea jakso. Hän kuitenkin uskoo, että joukkue kykenee kääntämään kurssin. Luotsi toteaa myös, että europettymykset on nyt huuhdottu ja joukkue haluaa varmistaa syksyllä paikan uudestaan Eurooppaan.

– Meillä on alla neljä peliä, joista emme ole saaneet toivottua tulosta. Meillä on paljon parannettavaa. Pettymykset ovat nyt huuhdottu ja uskomme, että huomenna pystymme kääntämään pelin meille. Henkinen ja fyysinen palautuminen on ollut työn alla, sillä tulimme Suomeen vasta perjantaina illalla. IFK on pelannut matalalla blokilla ja nopeilla vastaiskuilla, joten meidän saada huomenna vauhtia palloon ja jalkoihin. Meidän on pelattava nopeammalla rytmillä. Haluamme syksyllä varmistaa europaikan, Korkeakunnas alustaa huomista ottelua.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen tällä kaudella Maarianhaminassa. FC Lahti nappasi 2-1-vierasvoiton Artjom Dmitrijevin ja Stênion maaleilla. IFK:n ainokaisen teki pilkulta Aleksei Kangaskolkka. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 37 kertaa. Lahti on ollut vahvempi, sillä mustapaidoilla on vyöllään 16 voittoa ja vain kahdeksan tappiota. Myös maalinteko on mennyt Lahdelle, sillä Lahti on osunut 59 kertaa ja IFK 42. Kotona saarelaisia vastaan on viime aikoina ollut vaikeampaa, sillä viimeisessä kahdeksassa kotiottelussaan IFK:ta vastaan Lahti on juhlinut voittoa vain kerran.

FC Lahti on 18 pelatun ottelun jälkeen Veikkausliigassa kuudentena. Pisteitä mustapaidoilla on kasassa 29. IFK on puolestaan valahtanut karsijanpaikalle. Pisteitä saarelaiset ovat keränneet vasta 15. Lahtelaiset ovat onnistuneet maalinteossa 18 kertaa ja vihreävalkoiset vastaavasti 22 kertaa. Päästettyjä maaleja Lahdella on vain 14, joka on toiseksi vähiten liigassa. IFK on taasen päästänyt eniten maaleja tällä kaudella, 36 kappaletta.

Onnistuuko Lahti katkaisemaan voitottaman putken? Kääntyykö kotitilasto IFK:ta vastaan? Lisäävätkö lahtelaiset saarelaisten ahdinkoa?

FC Lahti – IFK Mariehamn 22.7.2018 kello 17.00 Kisapuistossa!

Ottelun ennakkoliput Iloisesta Kulkijasta tai Ticketmasterista → https://www.ticketmaster.fi/…/fc-lahti-ifk-mariehamn…/226625

Ottelun käsiohjelma luettavissa ennakkoon Iloisessa Kulkijassa. Lisäksi käsiohjelmaan voi tutustua tästä → https://issuu.com/fclahti

Ottelupäivän pysäköinti halvalla Lahden Toriparkissa. Tuo parkkilipukkeesi leimattavaksi punaisiin myyntikontteihin ja pysäköinnin tuntihinta putoaa 50 senttiin tunnilta koko pysäköinnin ajaksi.

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteestahttps://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.