placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – IFK Mariehamn 1.9.2019

FC Lahti otti edellisellä kierroksella pienen pohjakosketuksen vieraskentällä Rovaniemen Palloseuraa vastaan. RoPS iski avausjaksolla nopeaan tahtiin kolme maalia ja purjehti voittoon. Lahti ei kyennyt luomaan laadukkaita maalipaikkoja ja laihaksi lohduksi jäi ainoastaan Jasin Assehnounin hyvät haastot ja muutama terävä veto. Ottelun loppupuolella Brent Lepistu joutui vielä rikkomaan punaisen kortin arvoisesti.

IFK-otteluun Lahti joutuu lähtemään ilman pelikieltoista Lepistua. Rovaniemellä pelikiellossa ollut Josu on kärsinyt pelikieltonsa ja on taas valmennusjohdon käytettävissä ja Drilon Shalalla on allaan ehjä harjoitusviikko. Lahdessa jyllää kuume- ja vatsatautiepidemia. Sen kourissa ovat olleet muun muassa Eemeli Virta, Teemu Penninkangas, Ville Salmikivi, ja Mikko Viitikko. Gaël Etockin sopimus on puolestaan loppunut. Päävalmentaja Sami Ristilän mukaan Lahti haluaa lähteä kirkastamaan ilmettä Rovaniemen esityksestä.

– Lähdemme kirkastamaan ilmettä Rovaniemeltä. Se ei ollut onnistunut reissu. Ja saimme mukaamme vatsataudin. Pääsemme kuitenkin jälleen kotiin pelaamaan. Vastaan saamme suoraviivaisen joukkueen. Tipuimme heille Cupissa lopussa ja siitä pelistä on vieläkin hampaankolossa. Alkaa olla jo syksy, joten tässä vaiheessa ei tule enää hirveitä yllätyksiä IFK:n pelissä. IFK:lla on pienoinen etu, heille riittää tasapeli. Me kuitenkin keskitymme vain omaan peliimme. Olemme motivoituneita ja uskon, että tulossa on hyvä peli. Toivottavasti saamme runsaan kotiyleisön tuen, Ristilä toivoo.

IFK puolestaan nappasi edellisellä kierroksella arvokkaan 1-0-kotivoiton SJK:sta Robin Sidin maalilla. Saarelaiset hallitsivat ottelua täysin. Tiivis puolustus ja runsas paikkojen luonti yhdessä Oskari Forsman torjuman rangaistuspotkun kanssa takasivat voiton Maarianhaminaan. Lahteen IFK Mariehamn joutuu lähtemään ilman pelikieltoista Daniel Sjölundia.

Panokset ottelussa eivät voisi olla suuremmat. Ennen viikonlopun kierrosta FC Lahti on tasapisteissä SJK:n ja IFK Mariehamnin kanssa taistelemassa viimeisestä paikasta ylempään jatkosarjaan. Myös Helsingin IFK:lla on mahdollisuus napata viimeinen paikka, jonka lisäksi FC Honka voi vielä valahtaa ulos ylemmästä jatkosarjasta.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kolmesti tällä kaudella. Kaikki kohtaamiset ovat olleet saarella. Suomen Cupin karsinnassa IFK oli vahvempi numeroin 1-0 Robin Sidin rangaistuspotkumaalilla. Cupin puolivälierässä Lahti siirtyi johtoon Erik Törnrosin maalilla, mutta IFK kampesi ottelun lopussa tasoihin iki-IFK:n Amos Ekhalien maalilla. Jatko-ottelussa IFK iski vielä kahdesti Aristote Mboman ja Ekhalien osuessa ja purjehti jatkoon. Liigassa Lahti puolestaan onnistui ryöstämään pisteet Drilon Shalan tehdessä esityön ja Gaël Etockin viimeisteltyä voittomaalin aivan ottelun lopussa.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 42 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 18 ja IFK 11. Maaleja Mastokaupungin ylpeys on iskenyt keskinäisissä 63 kappaletta Grönvittin 49 vastaan. IFK Mariehamn on voittanut Lahdessa vain kolmesti historian saatossa.

Onnistuuko Lahti kairaamaan itsensä vielä yläloppusarjaan?

FC Lahti – IFK Mariehamn 1.9.2019 kello 17.00 Lahden stadionilla!

Pelicans pelaa samana iltana oman CHL-ottelunsa, joten alueella voi olla ruuhkaa ja pysäköintitila voi olla vähissä. Saavuthan alussa paikalle ja suosithan julkisia kulkuneuvoja!

Ottelun ennakkoliput voit ostaa kätevästi Pub Iloisesta Kulkijasta tai verkosta Tiketistä -> https://www.tiketti.fi/fc-lahti-2019-kotipelit-lahden-kisapuisto-lahti-lippuja/60796

Käsiohjelmat noudettavissa ja myynnissä fanituotepisteellä. Lisäksi ottelun käsiohjelmaan voi tutustua ennakkoon Pub Iloisessa Kulkijassa tai digitaalisesti tästä -> https://issuu.com/fclahti/docs/ka_siohjelma_ifkm2019

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä -> https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä -> https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk