placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – HJK 29.6.2018

Kotijoukkue FC Lahti lähtee otteluun allaan helpottava voitto Kuopion Palloseurasta Kisapuistossa. Lahti aloitti ottelun terävästi, mutta vierasjoukkue nappasi hallinnan noin vartin pelin jälkeen. Rasmus Karjalainen osui kertaalleen pystytolppaan. Lahden paikat tulivat Santeri Hostikalle, Artjom Vjatkinille ja Pavel Osipoville, mutta maalinteon tuska leijui Kisapuiston yllä koko ensimmäisen jakson.

Toiselle jaksolle Lahti onnistui kaivamaan vielä ylimääräisen vaihteen. Mustapaidat kykenivät luomaan painetta jatkuvasti vierailijoiden päätyyn ja Lahti saikin rangaistuspotkun, kun Hassan Sesayta rikottiin alueella. Otso Virtanen kuitenkin torjui Henri Anierin yrityksen. Lahden 45 minuutin painostus tuotti tulosta lisäajalla, kun pallo vietiin toistamiseen pilkulle. Tällä kertaa Santeri Hostikka asettui ampumaan ja pallo löysi tiensä verkon perukoilta.

Voitto oli ensimmäinen kuukauteen ja se nosti Lahden sarjataulukossa kolmanneksi. Toisaalta FC Lahden edellinen ja ainoa tappio on huhtikuulta. Kisapuistossa Lahti ei ole tällä kaudella hävinnyt kertaakaan.

Perjantain otteluun Lahti lähtee ilman puolustuspään Igor Jovanovićia ja Timi Voutilaista. Brassihyökkääjä Stênio puolestaan lähestyy pelikuntoa kovaa vauhtia ja on jo osallistunut harjoituksiin lähes normaalisti.

Vierailija HJK vankisti edellisellä kierroksella sarjajohtoaan, kun Vaasan Palloseura kaatui Töölössä murskalukemin 5-0. Klubi otti heti alussa komennon käsiinsä ja maalitilin helsinkiläiset avasivat jakson puolivälissä. Daniel O’Shaughnessy pääsi etenemään pitkin vasenta laitaa ja ampumaan pallon verkkoon vapaasti. Vain hetkeä myöhemmin Evans Mensah ampui pienestä kulmasta pallon toistamiseen VPS:n reppuun.

Myös toinen jakso sujui HJK:n komennossa. Mensah lisäsi Klubin johtoa takaviistoon pelatusta kulmasta. 4-0-maali puolestaan merkattiin VPS:n omaksi maaliksi. Päätöslukemat 5-0 iski lisäajalla Roni Peiponen komealla laukauksella.

Voitolla HJK vankisti sarjajohtoaan, kun helsinkiläiset nousivat jo 39 pisteeseen. HJK on tehnyt myös eniten maaleja sarjassa, 33 kappaletta. Brasilialainen kärki Klauss on maalipörssin kärjessä 12 osumallaan. Lahteen Klubi lähtee ilman pelikieltoisia Anthony Annania ja Hannu Patrosta. Lisäksi Akseli Pelvas on pitkään sivussa.

Joukkueet kohtasivat liigassa toisensa toukokuun alussa Töölössä. Lahti hallitsi peliä ja siirtyi johtoon, kun Markus Uusitalo tiputti Aleksi Paanasen kaukovedon suoraan Artjom Dmitrijeville, joka viimeisteli pallon voimalla verkkoon. Toisella jaksolla Klubin Akseli Pelvas tasoitti Nikolai Alhon keskityksestä. Teemu Jäntti iski Lahden voittoon suoraan ilmasta uransa ensimmäisellä liigamaalillaan.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 61 kertaa. Näissä Klubi on vielä selkeästi edellä, sillä se on voittanut 30 kertaa. Lahti on kuitenkin kirinyt viime aikoina ja voittoja on plakkarissa jo 15. Maaleja Lahti on tehnyt 58 HJK:n 85 vastaan. Nyt on jälleen oiva paikka ottaa Klubia kiinni niin historiatilastoissa kuin sarjataulukossa.

FC Lahti – HJK 29.6.2018 kello 19.00 Kisapuistossa!

Liput ennakkoon Iloisesta Kulkijasta tai Ticketmasterista →https://www.ticketmaster.fi/eve…/fc-lahti-hjk-lippuja/226621
Ottelun käsiohjelma luettavissa ennakkoon Iloisessa Kulkijassa. Lisäksi käsiohjelmaan voi tutustua tästä → https://issuu.com/fclahti
Ottelupäivän pysäköinti halvalla Lahden Toriparkissa. Tuo parkkilipukkeesi leimattavaksi punaisiin myyntikontteihin ja pysäköinnin tuntihinta putoaa 50 senttiin tunnilta koko pysäköinnin ajaksi.
Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteestahttps://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.