placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – HJK 23.2.2019

FC Lahti kävi viime viikonloppuna varmistamassa jatkopaikkansa Turussa FC Interin vieraana. Lahti oli vastaanottavana osapuolena ottelun ensimmäisen jakson ja Inter onnistuikin heti ottelun alussa iskemään maalin. Patrick Rakovsky kuitenkin nollasi Interin hyökkääjät kerta toisensa jälkeen ja esti lisäosumat. Aivan ensimmäisen jakson loppuun Lahti onnistui tasoituksessa. Ville Salmikivi alusti ja Jean-Christophe Coubronne tasoitti. Toisella jaksolla Lahti paransi vaikka Inter loi vaarallisemmat paikat. Mustapaitojen voittomaali syntyi lisäajalla ja se merkattiin lopuksi Interin omaksi maaliksi. Lahti palasi näin ollen voittokantaan.

Klubia vastaan lahtelaisnippu pääsee paineettomassa tilassa. Jatkopaikka on varma, eikä lohkon sisäisellä järjestyksellä ole merkitystä itse Suomen Cupissa. Lauantain ottelun kokoonpanosta puuttuvat varmuudella meksikolaispeluri Jerónimo Amione, Tim Martinen ja Teemu Penninkangas. FC Lahden valmennustiimiin kuuluva Toni Huuhka haluaa, että mustapaidat lähtee otteluun vahvistamaan niitä asioita, joita joukkue on harjoitellut.

– Lähdemme vahvistamaan niitä asioita, joita olemme vuoden alusta harjoitellut. Vaikka pääsemme pelaamaan paineettomasti, lähdemme kotipeliin voitto mielessä. Ei meillä kuitenkaan niin paljon ole pelejä, joten tämä on tärkeä osa valmistautumista. Vastustajalla on paineet, joten uskon, että pelissä tulee olemaan kova intensiteetti, Huuhka uskoo.

Vierailija HJK on tukalassa tilanteessa. Klubi on tällä hetkellä kerännyt neljästä ottelusta neljä pistettä ja on A-lohkossa vasta viidentenä. Viikolla FC Honka syvensi helsinkiläisten tuskaa. Klubi meni ottelussa jo 2-0-johtoon Riku Riskin ja Joonas Vahteran maaleilla. HJK hallitsi lievästi ottelua aina toisen jakson puoliväliin asti, kunnes Honka iski nopeaan tahtiin kolme maalia ja voitti. Klubin on liki pakko voittaa Lahdessa mieliäkseen Suomen Cupiin, sillä tasapisteissä olevalla IFK Mariehamnilla on vielä kaksi ottelua pelaamatta.

FC Lahti ja HJK ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 63 kertaa. HJK on vielä niskan päällä 31 voitollaan. Mastokaupungin ylpeys on voittanut 16 kertaa. Viime vuosina ero on kuitenkin kaventunut. Myös maaleissa Klubi on vielä edellä. Helsinkiläiset ovat osuneet 88 kertaa Lahden 60 vastaan. Lahdella on jälleen tilaisuus ottaa eroa kiinni.

Hyvin Interiä vastaan vaihdosta kentälle tullut nuori lahtelaislupaus Pyry Lampinen haluaa kaataa Klubin. Lampinen onnistui jo FC Lahti A:n paidassa iskemään kolme häkkiä Klubin verkkoon. Hän tulee tekemään parhaansa joukkueen eteen, jos kutsu kentälle käy. Lampinen haluaa olla kentällä aina ratkaisupaikoissa.

– HJK on Suomen suurin seura, joten kaikki haluavat voittaa sen. Klubi on meidän päävastus, joten meidän pitää aina voittaa. Klubin voittaminen tuntuisi helvetin kivalta. A:n pelaajatilanne on tällä hetkellä haastava, joten saa nähdä, pääsenkö kentälle. Tietenkin teen aina parhaani joukkueen eteen kun pääsen kentälle. Se on minulle myös näytönpaikka. Haluan olla niissä paikoissa, joissa ratkaistaan otteluita, nuori lupaus kertoo.

Onnistuuko Lahti lisäämään Klubin tuskaa? Jatkaako kotijoukkue voitokkaita otteitaan?

FC Lahti – HJK 23.2.2018 kello 14.00 Mukkulan kuplassa!

Koska ottelu pelataan yleisöltä suljettuna, järjestää FC Lahti ja Iloinen Kulkija kisastudion Iloisessa Kulkijassa.

Ottelu on katsottavissa myös Ruutu+ -palvelusta.