placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – HJK 17.9.2018

FC Lahti kohtasi maajoukkuetauon jälkeen vieraskentällä Kuopion Palloseuran. KuPS aloitti pelin vahvasti ja Lahti oli ottavana osapuolena. Kuopiolaiset olivat vahvoja erikoistilanteissa ja kertaalleen Aleksi Paananen siivosi pallon maaliviivalta Henri Toivomäen puskun jälken. Lahden paras paikka tuli hieman puolen tunnin pelin jälkeen, kun Stênio keskitti ja Otso Virtanen tiputti pallon Aleksi Paanaselle. Virtanen kuitenkin paikkasi virheensä ja torjui Paanasen laukauksen. Lähellä maalia oli myös Rasmus Karjalainen, joka pääsi ampumaan vapaasti rangaistusalueen rajalta. Karjalaisen veto kuitenkin päätyi Lahden onneksi reilusti yli maalin.

KuPS aloitti myös toisen jakson vahvasti. Lucas Rangel pääsi jakson alussa puskemaan kulmapotkusta, mutta jälleen tolppamiehenä ollut Paananen onnistui siivoamaan pallon väljemmille vesille. Tunnin kohdalla kotijoukkue onnistui. Petteri Pennanen keskitti ja Ville Saxman oli jäänyt vapaaksi. Saxman puski pallon tarkasti ohi hyvän ottelun pelanneen Oskari Forsmanin. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Lahti onnistui tasoittamaan. Loorents Hertsi ja Pavel Osipov alustivat ja Aleksi Paananen iski kaukolaukauksellaan ottelun tasoihin. Lahden ilo oli kuitenkin lyhyt. Ottelun viimeinen vartti oli savolaisten painostusta. Kahdeksan minuuttia ennen loppua KuPS onnistui kulmapotkusta. Petteri Pennanen antoi ja Tabi Manga nousi korkeimmalle. Näin ollen Lahti kärsi tappion.

Ottelu oli Lahdelle jo seitsemäs perättäinen ilman voittoa. Samalla Lahden sarjasijoitus on valahtanut seitsemänneksi kun Veikkausliigaa on jäljellä Lahden osalta seitsemän kierrosta. Matkaa mitaleille on kahdeksan pistettä.

Maanantain otteluun Lahti pääsee lähes ehjällä kokoonpanolla. Kalle Taimi ja Josimar Lima ovat varmasti poissa. Timi Voutilainen on puolestaan toipunut pelikuntoon ja hän saikin ensimmäiset minuuttinsa lauantaina FC Lahti A:n riveissä.

Vierailija Helsingin Jalkapalloklubi kohtasi edellisellä kierroksella kotonaan IFK Mariehamnin. Klubin ottelu alkoi mollivoittoisesti kun Anthony Annan joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia minuutin pelin jälkeen. Hetkeä myöhemmin João Klauss ampui tulisesti suoraan Ihor Levtšenkon syliin. Klubi hallitsi ja onnistui jakson puoli välissä kun Eetu Vertainen syötti, Mostagh Yaghoubi päästi pallon ohitseen ja Nikolai Alho tökkäsi pallon takatolpalta verkkoon.

Toisen jakson alussa maalipörssiä johtava Klauss puski kulmatilanteesta pallon suoraan Riku Riskille, joka jatkoi pallon päällään ylähirteen. Vartti ennen loppua Yaghoubi hölmöili itsensä suihkuun ottamalla kaksi varoitusta samasta tilanteesta. IFK oli hyödyntää ylivoimansa kun Aleksei Kangaskolkka pääsi nokikkain Maksim Rudakovin kanssa, mutta lopulta Klubi-vahti onnistui hoitamaan tilanteen. Lopulta kuitenkin Klubi ratkaisi ottelun kun IFK hyökkäsi riskillä. Riku Riski ja João Klauss karkasivat ja Klauss viimeisteli HJK:n 2-0-voittoon. Voitto nosti HJK:n 59 pisteeseen. Klubi pitää yhä liigan kärkipaikkaa seitsemän pisteen erolla toisena olevaan RoPS:an.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas haluaa nähdä Kisapuistossa maanantaina Lahdelta hyvää suunnanmuutospelaamista. Hän toteaa, että HJK:a vastaan puolustustyöskentely korostuu, mutta Lahti haluaa myös kontrolloida peliä. Korkeakunnaksen mukaan tasaiset ottelut pitää kääntää vihdoin Lahden eduksi.

– Klubia vastaan joukkuetta ei tarvitse erikseen sytyttää. Ottelussa tietysti korostuu puolustaminen, mutta meidän pitää onnistua suunnanmuutospelissä ja olla suoraviivaisia hyökätessä. Palloton liike korostuu entisestään. Pitää myös löytää rytmi, että pystymme välillä kontrolloimaan palloa pidempiä jaksoja. Kuopiossa onnistuimme pitkälti kenttäpelissä puolustamisessa, mutta erikoistilanteissa meidän pitää olla hereillä. Sekä aluepuolustuksessa että miesvartioinnissa lopulta puolustat miesta. Meidän pitää voittaa ne kamppailut. Tällä kaudella olemme olleet sellainen ”melkein, mutta ei ihan” -joukkue. Nyt meidän pitää saada viimeiset ratkaisut hyviksi ja kääntää tasaiset ottelut meille, Korkeakunnas kertoo.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Töölöstä Lahti ryösti 2-1-voiton Artjom Dmitrijevin ja Teemu Jäntin maaleilla. Kisapuistossa puolestaan Lahden kotitaika piti samoin lukemin kesäkuun lopussa. Santeri Hostikka vei mustapaidat johtoon ja Hassan Sesayn ja Loorents Hertsin esityöstä Juha Pirinen laittoi pallon omaan maaliin ja Lahden 2-0-johtoon. Klubi haki voimalla maaleja, mutta ainoastaan João Klauss onnistui ohittamaan Aleksandr Vasjutinin.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 62 kertaa. Mastokaupungin ylpeys on vienyt otteluista nimiinsä 16, kun taas HJK on voittanut 30 kertaa. Maaleja FC Lahti on tehnyt 60 ja Klubi 86. Lahti on onnistunut voittamaan Klubin kolmesti saman kauden aikana vain 2007, jolloin HJK kaatui kahdesti liigassa ja kertaalleen Liigacupissa, joten mustapaidoilla on mahdollisuus kirjoittaa historiaa uusiksi.

FC Lahti – HJK 17.9.2018 kello 18.30 Kisapuistossa!

Ottelun ennakkoliput myynnissä Iloisessa Kulkijassa tai Ticketmasterissa → https://www.ticketmaster.fi/event/fc-lahti-hjk-lippuja/226635

Ottelun käsiohjelma luettavissa ennakkoon Iloisessa Kulkijassa. Lisäksi käsiohjelmaan voi tutustua tästä → https://issuu.com/fclahti

Ottelupäivän pysäköinti halvalla Lahden Toriparkissa. Tuo parkkilipukkeesi leimattavaksi punaisiin myyntikontteihin ja pysäköinnin tuntihinta putoaa 50 senttiin tunnilta koko pysäköinnin ajaksi.

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.