placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – HIFK 30.6.2019

FC Lahti lähtee otteluun allaan kaksi karvasta tappiota. Ensin RoPS nitisti pisteet lahtelaisilta Hiihtiksellä lukemin 2-1 ja tiistaina KuPS kylvetti FC Lahtea Kuopiossa lukemin 5-1. Mustapaidoista osuivat vain Gaël Etock ja Jani Tanska. Vaikka Lahti on joutunut parsimaan kokoonpanoa kasaan, voidaan tuloksia ja peliesitystä pitää erittäin heikkona.

Helsinkiläisiä vastaan FC Lahti lähtee katkaisemaan tappioputkeaan. Usealla pelaajalla, kuten Erik Törnrosilla, Gaël Etockilla ja Pekka Lagerblomilla on ollut pieniä loukkaantumisia. Pelikieltoja FC Lahdella ei ole. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä korostaa, että nyt FC Lahden on saatava oma peli kuntoon ja yhtenäinen esitys kentällä.

– Kahdessa edellisessä ottelussa minun ei ole tarvinnut silitellä pelaajien päitä tappioiden jälkeen. Ensimmäisenä meidän pitää saada oma pelimme kuntoona ja oma pää pysymään puhtaana. Olemme päästäneet kahdessa viime pelissä seitsemän maalia. Haluamme, että alamme pelaamaan taas vahvuuksillamme ja minimoimme vastustajan paikat. Saamme luotua kyllä tarvittavat maalipaikat voittoon. HIFK on saanut voittoja ja he ovat hyvässä vireessä. Tämä on meille uusi mahdollisuus ja olemme valmiita, vaikka sairastuvalta emme saa apuja, Ristilä summaa.

Helsingin IFK on piristynyt ja noussut sarjataulukossa jo FC Lahden edelle. Molemmilla on kasassa 14 pistettä, mutta IFK on pelannut ottelun vähemmän kuin Lahti. Tähtirinnat pelasivat edellisen ottelunsa ennen juhannusta. SJK kaatui Töölössä Jakob Dunsbyn maalilla 1-0. IFK on viiden ottelun tappiottomassa putkessa ja helsinkiläiset ovat hävinneet viimeksi vappuviikolla.

HIFK:n hyvistä otteista kertoo myös se, että kuukauden joukkueessa oli kaksi IFK-pelaajaa, maalivahti Arnold Origi ja toppari Tero Mäntylä. IFK on päästänyt liigassa toiseksi vähiten maaleja, vasta yhdeksän kappaletta. IFK:n hyökkäyspään onnistujia ovat olleet Jakob Dunsby ja Erikson Carlos, jotka kumpainenkin ovat osuneet kolmesti.

HIFK:n joukkue on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Topparipari Hannu Patronen – Tero Mäntylä edustaa kokemusta, mutta vastikään ensimmäisen liigamaalinsa iskenyt nuori Tino Palmasto kärkkyy paikkaansa avauksessa. Vasta 19-vuotias Jakob Dunsby ja parikymppinen Joel Mattsson edustavat IFK:n nuorta kaartia. Iki-Tähtirintoja ovat puolestaan Matias Hänninen ja Jukka Halme. Myös lahtelaisille tutut Hassan Sesay, Xhevdet Gela ja Jani Bäckman ovat saaneet minuutteja IFK:n paidassa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Suomen Cupin karsinnassa Mukkulassa FC Lahti oli vahvempi 2-1 Jean-Christophe Coubronnen ja Irfan Sadikin maaleilla. IFK:n maalin iski Xhevdet Gela. Liigassa joukkueet kohtasivat huhtikuussa Töölössä. Lahti oli jälleen vahvempi, tällä kertaa Josun kaukolaukauksella.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 14 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista yhdeksän ja IFK vain yhden. IFK:n voitto oli kylläkin totaalinen 5-0-nöyryytys Kisapuistossa vuonna 2015. Maaleja Lahdella on 24 Punapaitojen 16 vastaan. Nykylahtelaisista HIFK:n verkkoon ovat tämän kauden onnistujien lisäksi osuneet Jani Tanska, Mikko Hauhia ja Drilon Shala.

Katkaiseeko Lahti tappioputkensa ja samalla IFK:n tappiottoman putken sunnuntain ottelussa?

FC Lahti – HIFK 30.6.2019 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Otteluisäntänä toimii SEO – Suomalainen energiaosuuskunta.

FC Lahti pelaa tulevana sunnuntaina kotiottelunsa Helsingin IFK:a vastaan Umbron ja vaatemerkki Billebeinon collabo-malliston pelipaidoilla. Billebeino on kotimainen vaatemerkki, jonka on perustanut NHL-kiekkoilija Ville Leino ystävänsä Juhani Putkosen kanssa.

Ottelun ennakkoliput voit ostaa kätevästi Pub Iloisesta Kulkijasta, Tiketin uudesta toimipiteestä sisustus- ja lahjatavarakauppa Palancerasta Triosta tai verkosta Tiketistä → https://www.tiketti.fi/fc-lahti-hifk-lahden-stadion-lahti-lippuja/61007?b=1

Käsiohjelmat noudettavissa ja myynnissä fanituotepisteellä. Lisäksi ottelun käsiohjelmaan voi tutustua ennakkoon Pub Iloisessa Kulkijassa tai digitaalisesti tästä → https://issuu.com/fclahti/docs/ka_siohjelma_hifk_2019_issuu

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä -> https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä -> https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk