placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – HIFK 2.2.2019

FC Lahti aloitti viikko takaperin Suomen Cupin karsintansa Espoossa Hongan vieraana 1-0-voitolla. Lahtelaispuolustus onnistui pääsääntöisesti pitämään kotijoukkueen poissa vaarallisilta tekopaikoilta lukuun ottamatta erikoistilanteita. Saksalaiskassari Patrick Rakovsky torjui tarvittavan, jopa Borjas Martínin rangaistuspotkun. Lahti ei paikoilla juhlinut ja voittomaalikin syntyi Josun uskomattomana taidonnäytteenä puolesta kentästä lähteneellä laakapallolla. Yhden harjoitusottelun ja yhden Suomen Cupin karsintaottelun jälkeen Josu on onnistunut maalaamaan molemmissa otteluissa ja lahtelaispuolustus on pitänyt nollan.

Lahti sai viikolla viimein myös meksikolaispeluri Jerónimo Amionen riveihinsä. Amionen pelilupaprosessi on vielä auki. Lauantain otteluun kotijoukkue lähtee varmasti ilman itseään Honka-ottelussa loukannutta Tim Martista ja aiemmin loukkaantunutta Eemeli Virtaa.

Vierailija Helsingin IFK nousi viime kauden päätteeksi takaisin liigaan. Tähtirinnat ovat hankkineet talven aikana paljon liigakokemusta, kun punaisen paidan päälleen ovat pukeneet muun muassa Njazi Kuqi, Xhevdet Gela, Hassan Sesay, Joel Matsson ja Hannu Patronen. Tiistaina helsinkiläiset pelasivat paikallisottelun, joka päättyi HJK:n 1-0-voittoon. IFK kykeni luomaan ottelussa myös maalipaikkoja ja painetta Klubin päätyyn. Lisäksi Tähtirintojen puolustus pystyi HJK:n painostuksesta huolimatta kasassa.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 12 kertaa. Lahti on vienyt nimiinsä seitsemän kamppailua ja IFK vain yhden. Maaleja mustapaidoilla on kasassa 21, punapaitojen saldon ollessa 15. Nykyisistä FC Lahden pelaajista IFK:n verkkoa ovat keskinäisissä otteluissa heiluttaneet Jani Tanska ja Mikko Hauhia. Joukkueet eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan Suomen Cupissa, joten luvassa on historiallinen hetki.

FC Lahti -ikoni Mikko Hauhia on mielissään, että joukkue pääsee pelaamaan tosipelejä myös kotonaan. Hän tosin pitää harmittavana sitä, että yleisö ei vielä pääse nauttimaan Lahden otteista paikan päällä. Hauhia pitää IFK:a vaarallisena vastustajana, sillä joukkue on hankkinut tulivoimaa kärkeen.

– Minulla on aina tietysti hyvä fiilis, kun pääsemme pelaamaan ensimmäistä tosipeliä kotona. On hyvä saada pelata heti. Testit on nyt testailtu. Voi sanoa, että Suomen Cupin myötä kausi viimeistään alkaa. HIFK on mieluisa vastus ja he ovat hankkineet tulivoimaa kärkeen. Meillä on kuitenkin jo tässä vaiheessa joukkue hyvin kasassa ja olemme päässeet hiomaan kuvioita yhdessä, Hauhia kertoo.

Jatkaako Lahti siitä, mihin tammikuussa jäi? Onnistuuko Rakovsky jälleen pitämään maalinsa puhtaana?

FC Lahti – HIFK 2.2.2019 kello 14.00 Mukkulan kuplassa! Ottelu pelataan yleisöltä suljettuna, mutta FC Lahti ja Iloinen Kulkija järjestävät kisastudion Iloisessa Kulkijassa! Lisäksi ottelu on nähtävissä Ruutu+ -palvelusta.