placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – FK Obolon Brovar 4.3.

FC Lahti treenasi vuoden alusta erittäin kovalla intensiteetillä kuuden viikon ajan. Samalla joukkue selvitti tiensä Suomen Cupiin, vaikka viimeinen ottelu päättyikin tappioon. Helmikuun lopussa Mustapaidoilla oli useampi vapaapäivä, mutta Turkin leiri palauttaa taas pelaajat kovaan työntekoon. Lahti saapui Turkkiin lauantaina ja on totutellut ilmastoon ja leirielämään. Joukkue on ollut tiiviisti yhdessä ja harjoitellut kovaa Saarikoski Travelsin järjestämällä leirillä.

– Huuhtelimme eilen kevyesti pois lentomatkan tuottamat jumit ja tänään aamulla olemme menneet harjoituksissa jo kovaa. Iltapäivällä valmistaudumme huomiseen otteluun huolellisesti. Taktisia asioita olemme käyneet palaverissa jo vähän läpi. Kentät ovat olleet hyvässä kunnossa ja vihreitä. Ja ruoka on ollut hyvää, hyvässä vireessä ollut Tomi Kult virnistää.

Ukrainan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vietetään talvitaukoa ja Brovar on kovatasoisessa sarjassa neljäntenä mukana nousutaistelussa. Joukkueen puolustus on toiminut syyskaudella hyvin, mutta viimeistelyssä on ollut suuria ongelmia. Paikallisen panimon joukkue onkin tehnyt 17 ottelussaan vain 21 maalia. Paras maalintekijä, oikealla laidalla viihtyvä Artem Kovbasa on viimeistellyt neljä maalia. Joukkue koostuu pitkälti ukrainalaisista pelaajista. Ainoastaan kanadalainen hyökkääjä Aramis Kouzine on kotoisin muualta.

Obolon Brovar pelasi maaliskuun ensimmäisenä päivänä harjoitusottelun Valko-Venäjän pääsarjan FK Islochia vastaan. Brovar hyökkäsi ahnaasti oikealta laidalta, jossa laitapakki Jevgen Jefremov teki loistavia nousuja tukemaan Oleksandr Guskovia. Guskov tekikin lopulta Brovarin johtomaalin komealla volleylla. Isloch tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin ja ottelu päättyi tasatulokseen. Lahti saa vastaansa hyvin puolustavan ja fyysisen joukkueen, joka on kookas ja nopea.

Palaako Lahti voittokantaan kovaa ukrainalaisjoukkuetta vastaan?

FC Lahti – FK Obolon Brovar Kiova 4.3.2019 kello 14.00 Belek!

Ottelusta ei ole luvassa livekuvaa. Puolestaan 8.3. pelattavasta FK Homel -ottelusta lähetetään livestream.