placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – FH 12.7.2018

FC Lahti varmisti Eurooppa Liigan karsintapaikkansa dramaattisesti kauden 2017 viimeisen ottelun lisäajalla, kun Fareed Sadat ja Santeri Hostikka karkasivat HIFK-puolustukselta viimeistelemään maalin, joka nosti Lahden neljänneksi. Talvella Lahti pelasi pitkään tappioitta, kunnes espanjalainen Badalona CF voitti lahtelaiset Espanjan-leirillä. Myös liiga alkoi tappioitta, kunnes RoPS onnistui puolustamaan Rovaniemellä voiton mustapaidoista huhtikuussa.

Tappion jälkeen Lahti sisuuntui ja pelasi 12 ottelun tappiottoman putken, joka katkesi Seinäjoella viime viikolla. Lahti ei onnistunut murtamaan SJK:n matalaa blokkia, vaan otteluruuhkassa puski väsyneenä päätään kohti puolustusmuuria. Ottelun ainokaisen viimeisteli Lahdessakin pelannut Aristote Mboma komean syöttökombinaation jälkeen.

Lauantaina Lahti kohtasi FC Interin. Paluu voittokantaan ei onnistunut, vaan Lahti kärsi kauden ensimmäisen kotitappion. Ottelu oli puolin ja toisin kahden väsyneen joukkueen virhealtista peliä, jossa lukuisat harhasyötöt estivät huippupaikat. Lahti sai jakson puolivälissä paikan, kun Santeri Hostikka haastoi laidalla ja laittoi matalan pallon maalin edustalle. Loorents Hertsi liukui palloon, mutta Hertsin jatko meni hieman ohi.

Seuraavasta tilanteesta iski Inter. Timo Furuholm pelasi Abdoulie Mansallyn yksin läpi ja lopulta Mansally nosti pallon taidokkaasti Damjan Siskovskin yli Lahden maalin takakulmaan. Hetkeä myöhemmin Pavel Osipov karkasi Inter-puolustuksen harhasyötöstä ja yritti nostaa pallon yli Inter-vahti Jere Koposen, mutta lopulta vain Kisapuiston päätyaita helähti.

Lahti kuitenkin tasoitti ottelun Interin avustuksella. Siskovski lähetti pitkän pallon, joka lopulta meni Inter-puolustukselle asti. Koponen lähti hakemaan palloa, mutta Interin puolustaja Yves Daniel Kamy päätti puskea pallon ohi Koposen. Lopulta Stênio varmisti pallon verkkoon maaliviivalta ja merkautti itselleen kauden toisen maalinsa. Inter iski vielä ensimmäisellä jaksolla. Loorents Hertsi liukui Mansallyn jalat alta rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Mansally laittoi itse pelivälineen varmasti maaliverkkoihin.

Toisella jaksolla kumpikaan joukkueista ei paikoilla juhlinut. Lahti sai luotua muutaman hässäkän Interin maalille, mutta laukauksia mustapaidat eivät onnistuneet punnertamaan. Näin ollen Inter katkaisi Lahden tappiottoman kotiputken 2-1-voitollaan.

Torstain kamppailuun Lahti saa mukaansa maalivahti Oskari Forsmanin ja hyökkääjä Ville Salmikiven. Toni Korkeakunnaksen ryhmä on pääpiirteittäin terve, vain Timi Voutilainen on varmasti sivussa.

Vierailija FH selviytyi Eurooppaan sijoittumalla kolmanneksi Pepsi-deildinissä. FH:n kausi on muistuttanut hieman Lahden kautta. Joukkue aloitti sarjan 3-2-voitolla, mutta ajautui pian viiden ottelun tasapeliputkeen. Kesäkuun puolessa välissä FH onnistui voittamaan Víkingurin, mutta kahdesta seuraavasta ottelusta tuloksena oli tappio.

Lauantaina FH kohtasi kotonaan samoista sijoista taistelevan Grindavíkin. FH lähti otteluun 4-3-3-muodostelmalla. Tällä kaudella FH on pelannut myös kolmella topparilla. Vierailijan toppari Brynjar Ásgeir Guðmundsson nappasi ensimmäisellä jaksolla suoran punaisen kortin ja Steven Lennon iski pilkulta FH:n johtoon.

FH joutui myös vajaalle toisen jakson alkuun, kun puolustaja Pétur Viðarsson ajettiin ulos. Färsaarelainen keskikenttämies Brandur Olsen tuplasi FH:n johdon noin tunnin pelin jälkeen. Grindavík nousi vielä taistelemaan pisteistä, kun espanjalainen Rodrigo Gomes Mateo kavensi tilanteeksi 2-1. Ottelu päättyi kuitenkin samoihin lukemiin ja FH katkaisi tappioputkensa.

FC Lahti on pelannut Euroopassa neljä kotiottelua ja saldona niistä on kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. FH on Euro-kentillä kokeneempi. Se on kohdannut huippuseuroja ja pistänyt ne tiukille. Suomessa FH on käynyt kertaalleen. Vuonna 2015 FH kaatoi kahdesti SJK:n lukemin 1-0.

Jatkuuko FC Lahden kotitaika Euroopassa?

FC Lahti – FH 12.7.2018 kello 19.00 Lahden stadionilla!

Liput ennakkoon Ticketmasterista → https://www.ticketmaster.fi/…/europa-league-karsinta…/235227

Toimistolta lippuja saa keskiviikkona aina kello 16.30 asti.

Lippuluukut stadionilla aukeavat 12.7. kello 14.00 ja portit aukeavat kello 18.00. Porteilla on turvatarkastus.

Lippujen hinnat portilla ovat 30/25 euroa ja lapsille 15 euroa. Kausikortit ja Reippaan tai Kuusysin juniorikortit eivät oikeuta sisäänpääsyyn.

Ottelun käsiohjelma luettavissa ennakkoon → https://issuu.com/fclahti