placeholder

SEO Otteluennakko: FC Lahti – FC Haka 13.12.2018

Kotijoukkue FC Lahti on harjoitellut jo kolmatta viikkoa. Ensimmäisen viikon lopulla se kohtasi Kuopion Palloseuran Mukkulan kuplassa. Kuopiolaiset siirtyivät ensimmäisellä jaksolla johtoon Saliw Babawon maalilla. Tomi Kult tasoitti ottelun komealla maalillaan, mutta KuPS:n Ilmari Niskanen iski loppulukemiksi 1-2. Ottelu oli vauhdikas ja Lahti pyrki prässäämään voimakkaasti ja iskemään nopeasti pallonriiston jälkeen ylöspäin. Maalipaikkoja Mastokaupungin ylpeys loi hienon määrän, mutta maalipuita lähemmäs kotijoukkue ei Kultin maalia lukuun ottamatta saanut.

Joukkueen vahvuuteen ja harjoituksiin ovat liittyneet myös topparijärkäle Mikko Viitikko ja keskikentän taituri Matti Klinga. Testimiehistä mukana on omien A-juniorien lisäksi vain Oliver Kangaslahti. Valmennustiimillä on käytettävissään torstain ottelussa mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuorta potentiaalia.

Vierailija Hakalle torstain ottelu on ylimenokauden ensimmäinen. Hakan valmennusvastuun otti kuluneen kauden päätteeksi Teemu Tainio. Hänen joukkueensa mielenkiintoisimmat nimet lienevät hyvän kauden Ykkösessä pelannut lahtelaiskasvatti Joona Tapani ja neljä maalia viime kaudella iskenyt nuori Salomo Ojala. Hakalla ja Tainiolla on käytettävissä myös omia junioreita ja testimiehiä, muun muassa Santeri Pakkanen, Niklas Friberg, Severi Vielma ja Vertti Lepo.

FC Lahden valmennustiimin Toni Huuhka luonnehti joukkueen mielialaa hyväksi. KuPS-ottelu antoi valmennukselle informaatiota, miten harjoitellut asiat toimivat ja pelistä saatuja asioita on lähdetty parantamaan. Huuhkan mukaan torstainen FC Lahti on pitkälti sekoitus entisiä ja nykyisiä lahtelaisjunioreita.

– Joukkueella on hyvä fiilis ennen Haka-ottelua. KuPS-pelissä näimme käytännössä, miten harjoitellut asiat toimivat. Olemme pyrkineet parantamaan kahden viikon aikana muun muassa joukkueena pelaamista. Harjoitusringissä on ollut paljon lahtelaisia, entisiä ja nykyisia junioreita, Huuhka kertoo.

Lahti ja Haka kohtasivat viime talvena kahdesti Suomen Cupissa. Mukkulan kuplassa Lahti voitti lohkovaiheen ottelun 2-1. Puolivälieräkarsinnassa puolestaan Haka vei pelin nimiinsä jatko-ottelun jälkeen 3-1 Valkeakosken Saharassa.

FC Lahti – FC Haka 13.12.2018 kello 15.15 Mukkulan kuplassa!

Mukkulassa on paikalla myös kausikorttimyyntipiste, jossa kausari on mahdollista maksaa myös maksukortilla.