placeholder

SEO Otteluennakko: FC Inter – FC Lahti 26.9.2018

FC Lahti kävi edellisellä kierroksella Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana. Siipirikkoisena otteluun lähtenyt Lahti aloitti hyvin ja sai muutaman vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Vedot kuitenkin kilpistyivät muuriin. SJK:n paras paikka tuli Shahdon Winchesterille, kun hän katkaisi Damjan Siskovskin avauksen ja pääsi yksin läpi. Siskovski kuitenkin tuli oikea-aikaisesti vastaan ja osui käsillään palloon riistäen pallon SJK-hyökkääjältä.

Toinen jakso Seinäjoella ei hienouksia tarjonnut. Lahti hallitsi peliä, mutta ei päässyt maalipaikoille. Kotijoukkue tyytyi vain puolustamaan. Näin ollen Lahden yhdeksäs perättäinen voitoton ottelu tuli maalittomalla tasapelillä.

Inter-otteluun Lahti saa helpotusta kokoonpanoon. Stênio ja Santeri Hostikka ovat kärsineet pelikieltonsa. Myös Hassan Sesay, Paavo Voutilainen ja Nuutti Laaksonen ovat valmennuksen käytettävissä. Loukkaantuneina ovat yhä Tim Martinen, Kalle Taimi ja Josimar Lima.

Inter vieraili lauantaina Ilveksen vieraana Tammelassa. Ilves hallitsi ottelun ensimmäistä jaksoa, mutta ensimmäinen maalipaikka tuli jakson lopussa Interille. Niko Markkula ja Albion Ademi rakensivat ja pallo pomppi Ansu Sherrifille, mutta nuorukainen ei saanut voimaa tökkäykseensä. Hetkeä myöhemmin Ilveksen Eero Tamminen puski Inter-maalin yläputkeen kulmapotkusta.

Toisella jaksolla Inter paransi, mutta maalin iski kotijoukkue. Ilves sai tunnin kohdalla vapaapotkun hyvästä paikasta, kun pallo osui Tero Mäntylän käteen. Eero Tamminen ampui vaparin suoraan Inter-maalin yläkulmaan ja Ilveksen 1-0-johtoon. Ilves oli lähellä lisätä johtoaan viisi minuuttia myöhemmin kauniin syöttökuvion jälkeen. Ilari Mettälä pääsi nokikkain Jere Koposen kanssa, mutta Koponen veti pidemmän korren ja torjui laukauksen kulmaksi. Ottelun lopussa Inter painosti ilman tulosta. Näin ollen Inter pelasi seitsemännen ottelunsa ilman voittoa. Lahtea vastaan Inter pääsee lähtemään varsin ehjällä miehistöllä. Timo Furuholm ja Tero Mäntylä ovat sivussa pelikieltojen takia.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas lähtee joukkoineen Turkuun hakemaan revanssia. Korkeakunnaksen mukaan joukkueen henki on vaikeasta jaksosta huolimatta hyvä. Hän lupaa peliaikaa edellisissä otteluissa onnistuneille. Korkeakunnas joukkoineen haluaa loppukaudesta hyvän ja positiivisen.

– Emme ole tällä kaudella onnistuneet voittamaan Interiä, joten revanssia lähdemme hakemaan. Voittamaan lähdemme, sillä edellisestä voitosta on vierähtänyt liian pitkä aika. Siitä huolimatta joukkueen henki on edelleen hyvä ja joukkue on täynnä ammattilaisia, jotka haluavat voittaa. Loppukaudesta ne, jotka pelaavat hyvin, tulevat saamaan minuutteja. Haluamme hyvän ja positiivisen lopun, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahti ja FC Inter ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Kisapuistossa. Ensimmäisessä ottelussa Inter oli vahvempi 2-1. Interin molemmat maalit iski Abdoulie Mansally. Lahdelta osui Stênio. Jälkimmäinen kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 60 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 22 ja Inter 24. Maaleja Lahti on tehnyt 74 Interin 80 vastaan. Tilastojen valossa ottelupari on tasainen ja niin se on ollut myös kentällä. Onnistuuko Lahti kääntämään ottelun itselleen?

FC Inter – FC Lahti 26.9.2018 kello 18.30 Veritas Stadionilla!

Kaikki FC Lahden vierasottelut näkyvät Iloisessa Kulkijassa.

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteesta https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.