placeholder

SEO Otteluennakko: FC Inter – FC Lahti 16.2.2019

FC Lahti lähtee Turkuun allaan kauden ensimmäinen tappio. Suomen Cupin karsintalohkossa ovat kaatuneet Honka ja HIFK, mutta viime sunnuntaina IFK Mariehamn oli parempi Robin Sidin rangaistuspotkumaalilla. Lahti oli alakynnessä ensimmäisen jakson ja ainoastaan Patrick Rakovskyn torjunnat ja Jani Tanskan ja Mikko Viitikon muodostama topparipari piti Lahden maalin puhtaana. Toisella jaksolla ottelu tasoittui hieman, mutta Lahti ei päässyt tekopaikoille. Pekka Lagerblom nappasi toisen keltaisen korttinsa ja IFK sai pilkun vartti ennen pelin loppua ja näin ollen Lahti kärsi vuoden ensimmäisen tappionsa.

Pelikieltoisen Lagerblomin lisäksi Inter-ottelusta puuttuvat varmasti Eemeli Virta, Tim Martinen ja Jerónimo Amione. Amionen harjoituksissa tullut alaraajavamma pitää miehen sivussa tovin. Lahti lähtee Interiä vastaan parantamaan peliään IFK-ottelusta.

– Viikolla olemme saaneet taas tehtyä suhteellisen hyvin asioita niin fyysiseen sekä taktiseen puoleen. Lähdemme tietysti siitä, että saamme oman pelimme kasaan paremmin kuin viimeksi. Meillä on muutamia kehityskohteita niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Meidän pitää pystyä olemaan kompakteja molemmissa päissä. Viime pelissä meillä hukkui kenttätasapaino puolustettaessa ja se on yksi selkeä kehityskohde. Hyökkäyspäässä haluamme löytää vaihtoehtoja ja valintoja, joilla pääsemme etenemään maalipaikoille ja sitten tietysti käytämme ne maalipaikat hyödyksi, Ristilä analysoi huomista FC Lahtea.

Karsintalohkoa johtava FC Inter on aloittanut karsinnan vakuuttavasti. Avauskierroksella turkulaiset kaatoivat IFK Mariehamnin ja edellisessä ottelussa Inter voitti HJK:n Mikko Kuninkaan maalilla. Lisäksi harjoitusotteluissa ovat kaatuneet SalPa ja GIF Sundsvall. Turkulaiset ovat vahvistuneet talven aikana muun muassa Aleksi Paanasella, Daan Klinkenbergillä ja Miro Tenholla. Kuluneella viikolla turkulaisryhmään liittyi slovenialainen Filip Valenčič. Uusi valmentaja José Riveiro on saanut Interin pelaamaan kaunista, mutta tehokasta jalkapalloa.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 61 kertaa. Lahti on vienyt kohtaamisista nimiinsä 22 ja Inter 25. Myös maalien suhteen joukkueet ovat varsin tasoissa. Mustapaidat ovat osuneet 71 kertaa ja Inter puolestaan 82. Nykyisistä lahtelaisista Pekka Lagerblom on iskenyt keskinäisissä kohtaamisissa kaksi maalia ja Mikko Hauhia ja Matti Klinga yhdet mieheen.

Pystyykö Lahti aiheuttamaan Interille kauden ensimmäisen tappion? Kumpi nappaa lohkon kärkipaikan itselleen?

FC Inter – FC Lahti 16.2.2019 kello 14.00 Kupittaa 5:llä!