placeholder

SEO Otteluennakko: FC Honka – FC Lahti 27.5.2019

FC Lahti lähtee Espooseen allaan komea 3-0-kotivoitto Helsingin Jalkapalloklubista. Erik Törnros iski kaksi häkkiä ja Gaël Etock yhden. Molemmille maalit olivat ensimmäiset liigassa FC Lahden paidassa. Lahti pelasi komean ottelun ja loi enemmän maalipaikkoja helsinkiläisiin verrattuna. Myös puolustuspeli toimi ja pelaajat ympäri kenttää antoivat kaikkensa. Maalivahti Patrick Rakovsky oli huippuvireessä.

FC Lahden edellinen vierasottelu oli hankala. Kokkolan Pallo-Veikot hallitsi peliä jopa alivoimalla ja Rakovsky piti Lahtea pystyssä. Ainoastaan Josun vapaapotku lisäajalla oli yllättää KPV:n. Lahti jäi lopulta Kokkolassa maalittomaan tasapeliin, joten Mustapaidoilla jäi paljon parannettavaa.

Honkaa vastaan Lahti pääsee lähtemään lähes ehjällä kokoonpanolla. Varmasti sivussa on varmasti vain meksikolaistaituri Jerónimo Amione. FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä tiedostaa, että Honka on vaarallinen vastustaja.

– Meillä on hyvä voitto alla, mutta lähdemme nöyrästi pelaamaan Honkaa vastaan. Honka on erittäin hyvä vastustaja ja he eivät ole syyttä sarjan kärkipaikoilla. Heillä on paljon hyviä pelaajia, kuten Borjas Martín. Honka on erityylinen kuin HJK, mutta meillä on hyvät lähtökohdat, kun lähes kaikki pelaajat ovat terveitä, Ristilä kertoo.

FC Honka on pelannut hyvän alkukauden ja se on ennen viikonlopun kierrosta kolmantena. Edellisellä kierroksella Honka nappasi maukkaan 2-1-vierasvoiton Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Espoolaisten maaleista vastasivat Veikkausliigan maalipörssiä johtava Borjas Martín ja Mikko Sumusalo. Honka on kehittänyt vuosien varrella itselleen vahvan pelillisen identiteetin ja on siksi taistelemassa vahvasti jopa mestaruudesta. Hongan kokoonpanosta puuttuvat Konsta Rasimus ja Jonas Levänen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen. Tammikuussa pelatussa Suomen Cup -karsinnassa Patrick Rakovsky torjui rangaistuspotkun ja Josu varmisti komealla kaukolaukauksella Lahdelle kolme pistettä. Lahti onnistui tukkimaan Hongan huippupaikat varsin tehokkaasti, mutta hyökkäyspäässä Lahti oli tammikuisessa halliottelussa varsin kesy.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhteensä 32 kertaa. FC Lahti on voittanut otteluista kahdeksan ja Honka 14. Maaleissa Lahti on myös takamatkalla. Mastokaupungin ylpeys on tehnyt 40 maalia espoolaisten 53 vastaan. Lahdella on siis oiva paikka ottaa Honkaa kiinni maanantaina.

FC Honka – FC Lahti 27.5.2019 kello 18.30 Tapiolan urheilupuistossa!

Kaikki FC Lahden vieraspelit näkyvät suoran Pub Iloisessa Kulkijassa!

Ruutu+ näyttää suorana kaikki Veikkausliigan ottelut. Ruutu+ -palveluun pääset tästä -> https://www.ruutu.fi/urheilu

Ottelun alustavat kokoonpanot julkaistaan ensimmäisenä Veikkauksen sivuilla noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Kokoonpanotietoihin pääset tästä -> https://www.veikkaus.fi/fi/liiga?sportId=1&utm_source=fclahti&utm_medium=referral&utm_campaign=2019_fclahti_mk