Santeri Hostikka pistäytyi FC Lahden toimistolla

Hostikka kertoo, että elämä Puolassa on sujunut hyvin. Hän ei kokenut suurta kulttuurishokkia siirtyessään ulkomaille vuonna 2018. Hostikan kausi oli nousujohteinen, sillä peliminuutit lisääntyivät kauden edetessä.

– Mukavasti on mennyt. Olen viihtynyt puolitoista vuotta maassa ja seurassa. Olen saanut enemmän ja enemmän peliaikaa, joten mukavaa on ollut. Kulttuuri on suhteellisen samanlainen kuin Suomessa. Kaupassa saa käydä rauhassa ja ihmiset eivät tule iholle. Ainoa on se, että ihmiset ei puhu niin paljon englantia. Sen verran olen oppinut puolaa, että selviän kaupassa, Hostikka aloittaa.

Puolentoista vuoden aikana Hostikka on huomannut eroja kentän puolella. Puolan liiga on hänen mukaansa paljon fyysisempi kuin Suomessa. Hostikka on myös sitä mieltä, että Puolassa juostaan huomattavasti enemmän.

– Kun miettii koko liigaa, on se paljon fyysisempi kuin Suomessa. Täällä juostaan ja kamppaillaan enemmän. Selkein ero on vauhdissa. Myös peruspelaaminen on kovemmalla tasolla. Se kehittää varmasti itseänikin, Hostikka jatkaa.

Suomen tavoin Puolassa jouduttiin turvautumaan koronarajoituksiin. Puolassa suljettiin yhteiskuntaa kovemmalla kädellä. Hostikka oli keväällä myös karanteenissa, mutta hän sai aikansa kulumaan pelaamalla Playstationia.

– Puolassa tuli julkisille paikoille maskipakko ja lähes kaikki kaupat menivät kiinni. Olin itse kaksi viikkoa karanteenissa Puolassa. Oveni takana kävi joka päivä poliisi varmistamassa, että olen pysynyt kotona. Aika kului Fifaa ja CoDia pelatessa ja siinä sai pidettyä yhteyttä myös Suomessa asuviin kavereihin, Hostikka nauraa.

Hostikka muistelee lämmöllä aikaansa FC Lahdessa. Hänen mukaansa Lahdessa vietetty aika oli tärkeä askel hänen urallaan ja se on auttanut häntä paljon. Tärkeimpänä asiana Hostikka nostaa sen, että hän sai paljon vastuuta Lahden paidassa.

– Se oli minun ensimmäinen askel ammattilaiselämässä ja se oli hyvä askel. Pääsin Lahdessa maistamaan ammattilaiselämää. Sain vyölleni paljon miesten pelejä ja paljon vastuuta. Se auttaa minua vielä tulevaisuudessakin, Hostikka päättää.

Puolassa palataan pian jälleen tositoimiin, kun uusi kausi alkaa elokuussa. Valmistautuminen uuteen kauteen alkaa lauantaina. Hostikan kesäloma jäi hyvin lyhyeksi, noin kahden viikon mittaiseksi ja Hostikka palaa Puolaan jo perjantaina.