placeholder

Sadat: Lupaan tehdä maalin

FC Lahden vasta 17-vuotias hyökkäyspään lupaus Fareed Sadat johdatti maalillaan Kuhnurit Suomen Cupin välieriin. Sadat iski viime viikolla pelatussa puolivälieräottelussa ykkösessä pelaavaa FC Jazzia vastaan voittomaalin, kun peliä oli jäljellä enää kymmenisen minuuttia.

– Aika hyvä peli. Halusinkin tehdä maalin siinä pelissä, kun peli oli 0-0. Oli kiva tehdä voittomaali, tuntui hyvältä, Sadat fiilistelee.

– Aika hyvä kombinaatio. Diego (Aleksi Paananen) laittoi hyvän puolenvaihdon, ykkösellä pelasin Hassanille (Sesay) ja hän pisti takaisin. Kuljetin ja pistin pallon sisään. Aika helppoa oli pistää sisään, kun oli aikaa katsoa rauhassa, Sadat kertaa maalinsa syntytapaa.

Sadat siirtyi Lahteen täksi kaudeksi FC Espoosta. Nuorukainen on jo ehtinyt ennen juhannusta tehdä liigadebyyttinsä, ensimmäisen liigamaalinsa sekä kellottanut pikkuhiljaa enemmän ja enemmän peliminuutteja vyölleen.

– Kun tulin Lahteen, en odottanut, että saisin yhtään peliaikaa. Ajattelin, että tänä vuonna treenaan ja siten ensi vuonna pelaan. Ensimmäinen peli jännitti aika paljon. Tein maalin heti ja kaikki helpottui, kun tuli maali, Sadat kertoo.

Mastokaupungissa miehen alku on viihtynyt hyvin. Hän asuu kimppakämpässä Santeri Hostikan kanssa.

– Ensin oli vaikeaa, kun ei tuntenut ketään. Olin vain himassa koko ajan. Seuraavalla viikolla helpotti, kun Santtukin oli siellä. On hyvä, kun ollaan kahdestaan siellä. Se on helpompaa, Sadat sanoo.

Sadat on monikäyttöinen pelaaja joka pystyy pelaamaan usealla eri pelipaikalla hyökkäyspäässä.

– Ollen ollut nyt hyvä vasemmassa laidassa. Oikea pelipaikkani on 10-paikalla tai hyökkääjänä. Olen hyvä siellä boksissa, jos saan pallon siellä, Sadat miettii.

Nuori pelaaja on jo kehittynyt puolen vuoden aikana silminnähden.

– Olen vähän rohkeampi. Olen tottunut pelitempoon, nyt pystyy nopeammin katsoa ja pelata, Sadat arvioi.

Tärkeintä tässä vaiheessa on saada peliaikaa, oli pelipaikka sitten mikä tahansa.

– Ei se haittaa missä pelaan, kunhan pelaan ja pelaan hyvin, Sadat naureskelee.

Sadatilla ei vielä ole Suomen kansalaisuutta, mutta sen hän aikoo hakea viimeistään täyttäessään 18 vuotta.

– Faija haki viime viikolla kansalaisuutta, en tiedä tuleeko. Se pääsi Suomen kielen kokeen läpi. Jos faija saa kansalaisuuden, koko perhe saa myös. Jos ei nyt tule, haen sen sitten, kun olen 18-vuotias, Sadat valottaa.

Torstaina Lahti on kovan koitoksen edessä, kun kovassa iskussa oleva HJK saapuu Lahden Stadionille mittaamaan lahtelaisten iskukyvyn Suomen Cupin välieräottelun merkeissä. Sadatilla on selkeät tavoitteet peliä varten.

– Totta kai pudottamaan HJK:ta ja itse pääsemään finaaliin. Aika kova peli tulee. Se on hyvä, kun se on meidän kotipeli, helpompi voittaa kotona, Sadat heittää.

Sadat ei osaa sanoa tarkkaa syytä miksi Lahdella on kulkenut tällä kaudella kotipeleissä huomattavasti paremmin kuin vieraspeleissä.

– En tiedä, ehkä se matka vieraspeleissä ja kotipeli on erilainen. Kotiyleisö auttaa paljon ja on parempi tunnelma, Sadat sanoo.

Sadat oli luvannut kaverilleen ennen huhtikuussa pelattua VPS-peliä tekevänsä maalin, jos pääsee kentälle. Sadat piti lupauksensa ja puski liigadebyytissään uransa ensimmäisen liigamaalin. Pienen taivuttelun jälkeen Sadat lupaa tekevänsä myös HJK:ta vastaan maalin, jos vain peliaikaa siunaantuu.

– Jos pääsen kentälle, lupaan tehdä maalin, Sadat pamauttaa.

FC Lahti – HJK 23.06.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion