placeholder

S​EO Otteluennakko: FC Lahti – FC Inter 12.8.2018

FC Lahti pelasi edellisellä kierroksella kotiottelun PS Kemiä vastaan. Kemi puolusti tiiviisti ja haki erittäin nopeita ja suoraviivaisia ratkaisuja ottelun alusta lähtien. Suurin osa vierailijoiden ratkaisuista kuitenkin päätyi lahtelaisten katkaisemiksi. Ottelun ensimmäinen paikka tuli kymmenen minuutin kohdalla, kun pallo pomppi Hassan Sesayn ulottuville. Sierraleonelainen täräytti oikealla jalallaan pallon pienen kimmokkeen kautta pystytolppaan. Jakson puolivälissä Artjom Vjatkin pääsi puskemaan vapaasti Artjom Dmitrijevin keskityksestä, mutta Mikko Vilmunen liimasi pallon.

Myös Kemi sai ensimmäisen jakson puolivälissä maukkaan paikan. Vilmusen pitkä avaus tipahti suoraan Husein Demirin päähän. Hän jatkoi pallon kärkiparilleen Juho Mäkelälle. Konkarin veto kuitenkin pöllytti vain sivuverkkoa. Seuraavan Mäkelän vedon Damjan Siskovski torjui taidokkaasti kulmaksi. Kulma koitui Lahden kohtaloksi, kun Jean-Felix Somay pääsi puskemaan aivan vapaasti pallon verkkoon.

Lahti tasoitti ottelun vielä ensimmäisellä jaksolla. Debyyttiään pelannut Josimar Lima revittiin kumoon ja pallo vietiin pilkulle. Stênio laittoi pelivälineen varmasti verkkoon ja ottelu oli jälleen tasan. Samoissa numeroissa siirryttiin tauolle.

Ottelun toinen jakso oli selkeästi Lahden. Kemi sai puolittaiset paikkansa lähinnä erikoistilanteista. Lahti rynnisti lopussa. Debytantti Jasin Assehnoun pääsi puskemaan Aleksi Paanasen palloon, Stêniolla oli puskupaikka Loorents Hertsin keskitykseen ja lisäajalla sekä Stênio ja Fareed Sadat osuivat yläputkeen. Kemi sai pallon kertaalleen maaliviivalle, mutta Hertsi siivosi pelivälineen väljemmille vesille. Näin ollen pisteet tasattiin ja Lahti nousi 34 pisteeseen.

FC Inter kohtasi edellisellä kierroksella kotonaan IFK Mariehamnin. Inter aloitti vahvasti. Mika Mäkitalo ja Timo Furuholm alustivat ja Benjamin Källman viimeisteli 1-0-maalin komealla kääntölaukauksella. Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista. IFK:n Aleksei Kangaskolkka täräytti jakson puolivälissä lähes puolesta kentästä ylärimaan. Myös Keaton Isaksson täräytti pallon ensimmäisen jakson lopussa rimaan.

Toisella jaksolla Inter otti ottelun haltuunsa. Tunnin kohdalla Timo Furuholm laittoi täydellisen pallon IFK-maalin edustalle ja Benjamin Källman jatkoi pallon taidokkaasti maaliin. Viisi minuuttia ennen loppua Furuholm keskitti jälleen ja jos Källmanin edellinen jatko oli taidokas, oli Källmanin jatko nyt maailmanluokkaa. Inter nousi 3-0-voitollaan 29 pisteeseen ja mitalikamppailuun.

Lahden kokoonpanoon tulee jälleen muutoksia, sillä Henri Anier ja Pavel Osipov ovat kärsineet pelikieltonsa. Timi Voutilainen on poissa vielä noin kuukauden päivät. Kalle Taimi puolestaan loukkaantui Kemi-ottelussa ja hänen kautensa on ohi.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on tuskaillut viime peleissä joukkueen maalinteon kanssa. Hän pitää positiivisena, että Lahti on kyennyt luomaan paikkoja ja uskoo, että Interiä vastaan paikoista myös osutaan. Korkeakunnaksen mukaan Inter pelaa osittain samalla filosofialla kuin edellinen vastustaja PS Kemi.

Me olemme harjoitelleet maalintekoa. Parissa viime pelissä on ollut paikkoja, mutta sisään ei ole mennyt. Lähdemme pelaamaan vauhdikkaasti ja tempo pitää olla kova. Kun luomme samaan tahtiin paikkoja, niin jossain vaiheessa pallojen on mentävä sisään. Myös puolustuksen erikoistilanteisiin on kiinnitetty huomiota. Inter pelaa vähän samalla filosofialla kuin Kemi. He puolustavat matalalla, mutta eivät roiski niin suoraviivaisesti. Kliseisesti lähdemme pelaamaan omaa peliä, Korkeakunnas naurahtaa.

Joukkueet kohtasivat toisensa heinäkuussa Kisapuistossa. Inter siirtyi johtoon Abdoulie Mansallyn komealla osumalla. Stênio tasoitti ottelun, kun Inter puolustus sähläsi pallon lähes omaan maaliin. Interin 2-1-voiton sinetöi Mansally rangaistuspotkusta ensimmäisen jakson lopulla. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 59 kertaa. 22 ottelua on päättynyt Lahden voittoon ja 24 Interin. Myös maalaaminen on ollut tasaista. Turkulaiset ovat osuneet 80 kertaa ja mustapaidat puolestaan 71.

Kumpi on Kisapuiston herra ja hidalgo tällä kertaa?

FC Lahti – FC Inter 12.8.2018 kello 18.30 Kisapuistossa!

Ottelun ennakkoliput Iloisesta Kulkijasta ja Ticketmasterista → https://www.ticketmaster.fi/…/fc-lahti-fc-inter-lipp…/226629

Ottelun käsiohjelma luettavissa ennakkoon Iloisessa Kulkijassa. Lisäksi käsiohjelmaan voi tutustua tästä → https://issuu.com/fclahti

Ottelupäivän pysäköinti halvalla Lahden Toriparkissa. Tuo parkkilipukkeesi leimattavaksi punaisiin myyntikontteihin ja pysäköinnin tuntihinta putoaa 50 senttiin tunnilta koko pysäköinnin ajaksi.

Kaikki Veikkausliigaottelut Ruutu + -palvelusta. Tilaa Ruutu + osoitteestahttps://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 ja käytä tilatessasi koodia FCLAHTI2018.