placeholder

Rafael uhkuu pelihaluja

FC Lahden brassilegenda Rafael pelasi viime sunnuntain tappiollisessa PS Kemi – ottelussa toisen puoliajan ja käytti näytönpaikkansa kiitettävästi. Rafael oli hyvällä pelipäällä ollen alati vaarallinen ja kauden ensimmäinen liigamaalikin oli hyvin lähellä syntyä.

– Kyllä sitä oli tehnyt paljon töitä treeneissä, että pääsisi enemmän pelaamaan. Nyt tuli Kemissä 45 minuuttia vastuuta ja käytin sen hyvin, Rafael iloitsee.

Keskiviikkona Lahti metsästää Suomen Cupin välieräpaikkaa ykkösessä pelaavan FC Jazzin vieraana. Paikka eurokentille on kolmen voiton päässä.

– Huomenna yritetään pelata mahdollisimman hyvin joukkueena. Suomen Cupia en ole voittanut kertaakaan, tänä vuonna toivottavasti tulee siihen mahdollisuus. Toivoisin mahdolliseksi välierä vastustajaksi helpompaa, FC Hakaa tai FC Honkaa, että olisi helpompi tie finaaliin. Ei voi kuitenkaan valita vastustajaansa, jos haluaa voittaa mestaruuden. Pitää voittaa kenet tahansa, Rafael sanoo.

Jazzin kausi on sujunut tähän mennessä murheellisesti, mutta mikään läpihuutojuttu ottelusta ei ole missään nimessä tulossa.

– Nyt katsottiin heidän videota pelistä, heillä ei ole puolustus ihan parhaimmillaan. Niillä on muutama kokenut pelaaja. Kärkikolmikko on varsinkin vaarallinen ja heidän kanssaan pitää olla hereillä. Jos pelataan omaa peliä, ei pitäisi olla vaikeuksia voittaa, Rafael miettii.

Lahden härkäviikko huipentuu lauantaihin, jolloin joukkueen tie vie Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Rafael aikoo metsästää silloin kauden avausosumaansa, jos peliaikaa heruu.

– Se riippuu huomisesta pelistä. Jos pelaa hyvin siinä, niin saa varmaan vastuuta lauantainakin. Tarkoitus on tällä kaudella saada 100. liigamaali Lahden paidassa, Rafael paaluttaa.

Kuhnurit ovat pelanneet viime kaudet suurimmaksi osaksi Kisapuistossa. Viime kotiottelua FC Interiä vastaan pelattiin kuitenkin Lahden Stadionilla ja myös loppukauden ajan se toimii Kuhnureiden kotipesänä.

– Ainakin henkilökohtaisesti tykkään enemmän pelata Hiihtostadionilla, vaikka Kisapuistossa tunnelma on parempi, kun katsomot ovat lähempänä kenttää. Hiihtostadionilla on paljon isompi kenttä ja enemmän tilaa. Kun tulin Lahteen, pelattiin aika paljon siellä. Suurin osa maaleista Lahden paidassa on syntynyt siellä, Rafael heittää.