Rafael täyttää tänään vuosia

FC Lahden kaikkien aikojen hyökkääjä, FC Lahden Hall of Fameen numerolla yhdeksän valittu brasilialainen Rafael viettää tänään syntymäpäiviään. Legenda täyttää 45 vuotta. FC Lahdessa Rafael pelasi kaudesta 2005 aina kauteen 2016.

Rafael on FC Lahden historian paras maalintekijä. Hän iski Lahden paidassa 99 liigamaalia ja yhteensä 142 virallista maalia. Liigaotteluita hänelle kertyi lahtelaisten riveissä 290. Rafael voitti Lahden riveissä kaksi pronssia, kolme Liigacup-lautasta ja kertaalleen koko liigan maalikuninkuuden. FC Lahden lisäksi hän iski maaleja pääsarjassa myös FC Jazzin ja Helsingin Jalkapalloklubin riveissä. Pääsarjaotteluita Rafael pelasi 351, joissa syntyi komeat 134 maalia, joilla hän on seitsemäntenä pääsarjahistorian maalintekijätaulukossa.

FC Lahti onnittelee legendaansa!

Rafael ja muut FC Lahden Hall of Famen jäsenet saavat maanantain ottelussa rinnalleen uuden legendan, kun yksi Rafaelin tutkapareista aateloidaan lahtelaisen jalkapallon kunniagalleriaan FC Lahden kotiottelussa FC Honkaa vastaan. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen