placeholder

Rafael: ”Seuralle pitää antaa kaikkensa”

Veikkausliigakausi 2015 on jo loppusuoralla ja taistelu mitaleista käy kiivaana. Sunnuntaina Kisapuistossa iskee yhteen kaksi mitaliehdokasta, kun FC Lahti isännöi FC Interiä.

Kuhnureiden brassi-ikoni Rafael pelasi pitkästä aikaa täydet minuutit voitokkaassa Ilves vieraspelissä viikko sitten.

– Pitkästä aikaa pääsin kentälle, kun Matheus Alves oli pelikiellossa. Se avasi minulle mahdollisuuden, mutta olin jo näyttänyt treeneissä, että olen valmis. Pelattiin hyvä peli ja lopussa syötin voittomaalin, Rafael kertoo.

Inter koki viikko sitten kovia, kun se hävisi Suomen Cupin finaalin IFK Mariehamnille. Keskiviikkona turkulaiset saivat balsamia haavoilleen, kun se kaatoi KuPSin lukemin 3-1. Inter on sarjataulukossa tällä hetkellä neljäntenä, kolme pistettä Lahtea edellä.

– Tärkeä peli meille. Voitolla voidaan jatkaa mitalitaistoa. Häviöllä taas melkeinpä pois mitalitaistelusta. Meidän pitää antaa kaikkemme, ihan sama kuka siinä pelaa. Seuralle pitää antaa kaikkensa, Rafael paaluttaa.

Rafael on edennyt omalla urallaan jo tovin ”kausi kerrallaan” periaatteella. Päätöstä uransa jatkumisesta tämän kauden jälkeen hän ei ole vielä tehnyt, mutta veri vetää edelleen viheriön puolelle.

– En ole päätöstä vielä tehnyt. Yritän vielä pelata yhden kauden lisää. Kaikki on vielä auki. Varmasti seura yrittää rakentaa uutta joukkuetta. En tiedä mahdunko siihen vai en. Odotetaan rauhassa. Keskittyminen nyt neljään viimeiseen peliin ja katsotaan sen jälkeen, Rafael kommentoi.

Uransa päättymisestä alkuviikosta ilmoittanut joukkuekaveri Petri Pasanen kerää ylisanoja.

– Aika rauhallinen kaveri pukukopissa ainakin. Aina kun tulee jotain extra puhuttavaa pukukopissa, niin hän on ensimmäinen, joka on äänessä. Mukava kaveri, erinomainen ihminen ja hieno pelimies, Rafael suitsuttaa.

FC Lahti – FC Inter 04.10.2015 klo 15.00 Kisapuisto