placeholder

Rafael jatkaa FC Lahdessa

Seuraikoniksi noussut Rafael oli helpottunut saatuaan sopimusasiat selviksi.

– Helpottuneet tunnelmat, kun sopimus on nyt allekirjoitettu. Nämä olivat ehkä pisimmät neuvottelut seuran kanssa minun aikana. Tietysti seuran pieni pelaajabudjetti vaikutti paljon asiaan, Rafael kommentoi.

– Tein oman tarjouksen ja lopulta seura hyväksyi sen, Rafael jatkaa.

Seura ja Rafael olivat päässeet jo asioissa pitkälti yhteisymmärrykseen, mutta sopimus allekirjoitettiin torstaina pienen sattuman jälkeen.

– Törmäsin vahingossa kaupungilla Jussi Lumioon. Mentiin toimistolle, keskusteltiin pienistä asioista ja allekirjoitettiin sopimus, Rafael kertoo.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas pitää konkarin jatkoa hyvänä asiana.

– Hienoa, että seuraikoni ja fanien suosikki on päättänyt jatkaa! On motivoitunut ja näyttöhaluinen. Hän haluaa niin kuin me kaikki, parantaa viime vuodesta. Uskon, että haluaa jättää itsestään hyvän kuvan. On pelannut hienon uran, suurimman osan nimenomaan Lahdessa ja ollut tärkeä pelaaja seuralle. Toissa kaudella oli erinomainen ja halutaan kokea sama uudestaan. Parhaimmillaan on edelleen todella vaarallinen ja maaliahne hyökkääjä, Korkeakunnas sanoo.

– Maaleja odotetaan. Se on se minkä Rafael parhaiten osaa, Korkeakunnas tietää.

”Rafu” ei ollut tyytyväinen viime kauteen henkilökohtaisella tai joukkuetasolla. FC Lahden lopullinen sijoitus sarjassa oli viides ja Rafaelille täysosumia kertyi vain kaksi.

– Oma kauteni oli huonoin, mitä olen pelannut Suomessa. Vain kaksi maalia ja penkillä aika paljon. Ei voi olla tyytyväinen. Ei tosin tullut yhtään loukkaantumista kauden aikana. Pitää ottaa oppia tästä kaudesta. Pitää huolta enemmän kunnosta ja omasta kropasta, Rafael myöntää.

– Joukkueen kausi oli vaihteleva. Välillä meni hyvin ja välillä huonosti. Oli mahdollisuus taistella mitalista. Seuran tavoite oli päästä kolmen joukkoon. Meillä oli vaikeuksia meidän yhtenäisyydessä, se ei ollut samalla tasolla kuin viime kaudella. Ensi kaudella meidän teemana on varmasti yhtenäisyys. Puolustuskaan ei toiminut samalla tavalla kuin viime kaudella. Se vaikutti paljon. Otetaan kuitenkin positiivisia asioita mukaan ensi kauteen, Rafael miettii.

Rafaelista on ollut paljon hyötyä kielitaitonsa takia esimerkiksi hänen maanmiehensä Matheus Alvesin sopeutumisessa vieraaseen ympäristöön. Ensi kaudeksi joukkueeseen saattaa tulla pari brasilialaista lisää, joten Rafaelin rooli valmennuksen apuna kasvaa.

– On todella iso apu. Matheus on paljosta kiitollinen sopeutumisessa. Isoveljen asemassa, viettivät paljon aikaa muutenkin yhdessä. Rafaelin panos etenkin alkuun oli varmasti hyvinkin tärkeä viestien perille saamiseksi. Tietää, mitä on tulla brasilialaisena tänne. Monissa asioissa pystyi auttamaan, Korkeakunnas kiittelee.

Ensi kauteen valmistautuminen alkaa Rafaelin osalta heti miten ja tavoite on olla huippuiskussa tammikuussa, kun joukkueharjoitukset alkavat.

– Fyysisen valmentajan Toni Huuhkan kanssa aloitetaan marraskuun lopussa ja joulukuun aikana erikoistreeni. Sitten pystyy tammikuussa aloittamaan harjoittelun huippukunnossa, Rafael kertoo.

Joukkueen rakentuminen on sujunut hyvin ja joukkueesta on muodostumassa hyvinkin kilpailukyinen.

– Kuulin, että vähän nuorempaa joukkuetta rakennetaan. Mielenkiintoinen ja nälkäinen joukkue. Kaikki pelaajat haluaa voittaa jotain ja päästä urallaan eteenpäin, Rafael uskoo.

Rafael on useamman vuoden ajan kulkenut eteenpäin ”kausi kerrallaan” mentaliteetilla. Ensi kausi on todennäköisesti hänen uransa viimeinen, mutta varmaa se ei kuitenkaan ole.

– Tehdään kaikkemme, että Rafael saa arvoisensa päätöksen uralleen. Ensi kaudesta tehdään menestyksekäs seuralle ja Rafaelille, ”Toke” paaluttaa.

– Voi olla viimeinen kausi, mutta ei kannata sanoa ikinä viimeinen. Riippuu miten kausi menee. Ajatus on käydä valmentajakurssilla. Kauden lopussa päätetään, mitä tehdään, Rafael päättää.

Rafaelin sopimuksen myötä FC Lahdella on ensi kaudeksi kasassa kolmetoista pelaajasopimusta.