placeholder

Rafael hakee sadatta maaliaan

FC Lahti kohtaa tulevana sunnuntaina kotikentällään Lahden Stadionilla sarjaa johtavan IFK Mariehamnin.

Lahdella on vaikea ajanjakso menossa, sillä joukkue seilaa neljän ottelun voitottamassa putkessa. Viime lauantaina Lahti otti kunnolla kuokkaan SJK:n vieraana, kun seinäjokelaiset pöllyttivät lahtelaisia peräti lukemin 4-1.

SJK-ottelun ilonaiheisiin kuului kuitenkin brassikonkari Rafaelin kauden ensimmäisen osuman syntyminen. Se oli peräti 99. liigamaali FC Lahden paidassa ja se syntyi erittäin tyylikkäällä tavalla.

– Tuli sellainen purkupallo. Seurasin ja odotin topparin virheitä, joka tuli. Näin, että maalivahti on kaukana maalista. Nostin maaliin ja onneksi pallo meni sinne, Rafael kertaa maalinsa syntyä.

Maali merkitsi henkisesti seuraikonille paljon.

– Totta kai, hyökkääjät elävät maaleista. Heti kun syntyy, niin helpottaa aika paljon ja itseluottamus nousee aika korkealle. Vaatii työtä kentällä ja sitten se palkitaan, Rafael kertoo.

Joukkueen viime aikojen tulokset eivät ole herättäneet hurraa-huutoja. Peli-ilme on ollut ajoittain varsin hyvä, mutta se on ailahdellut otteluidenkin sisällä.

– Viime aikoina tuloksellisesti on mennyt aivan surkeasti suoraan sanoen. Puhuttiin alkuviikosta, että pelillisesti vuoristorataa pelin sisällä. Aloitetaan peli huonosti, mutta nostetaan myöhemmin peliin mukaan. Viimeiset kaksi peliä RoPS:ia ja SJK:ta vastaan on ollut tappioasemasta tosi vaikea nousta. Jokainen pelaaja antaa kaikkensa joukkueelle, että pystytään sitä kautta pelaamaan tasainen ottelu, ”Rafu” miettii.

Viime aikoina Rafael on saanut kiitettävästi vastuuta ja pelaaminen miehestä itsestään tuntuu koko ajan paremmalta.

– Oli hyvä päästä pelaamaan pitkästä aikaa avauksessa. RoPS-pelin alku oli aika sekavaa, pikkuhiljaa tultiin mukaan. SJK-peli tuntui paljon paremmalta heti alusta asti, Rafael sanoo.

Rafael on aloittanut pelaamisen ohella opiskelemaan valmentamista ja hän onkin toiminut Lahti Akatemian apuvalmentajana.

– Tällä hetkellä olen apuvalmentaja päävalmentaja ”Halelle” (Mika Halmetniemi). Aika paljon treeneissä pidän yleensä maalintekotreenejä pojille. Annan henkilökohtaisesti vinkkejä treeneissä ja peleissä. ”Halen” kanssa keskustellaan paljon. Tämä antaa hyviä kokemuksia, Rafael kertoo.

Mikäli Rafael onnistuu viimeistelemään vielä yhden maalin Lahdelle liigapelissä, olisi se historiallinen sadas maali seuran paidassa. Rafael toivoo tuon maalin näkevän päivänvalon mahdollisimman pian.

– Totta kai, se on yksi tavoite tällä kaudella tehdä 100. liigamaali. Minä ja kaikki odottaa tosi kovasti sitä sadatta. Toivottavasti se tulee mahdollisimman pian, heti jo sunnuntaina, Rafael heittää.

Tyylillä ei ole väliä.

– Ihan sama millä tyylillä tulee, kunhan vain tulee, Rafael naurahtaa.

Rafael oli tänään muiden Lahden pelaajien kanssa Lahden torilla järjestetyssä Torisport tapahtumassa. Torisportissa Lahden pelaajat pelasivat FC Reippaan ja FC Kuusysin juniorien kanssa pienpelejä. Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan onnistunut.

– Oltiin viime vuonna jo samassa tapahtumassa mukana. Poikien kanssa on aina kiva pelata. Aina kun tulee tapahtumaan kutsu, tulen mielelläni. Tykkään olla pelaamassa ja leikkimässä. Sen jälkeen otetaan vähän kuvia ja annetaan nimmareita. Tosi kiva tapahtuma, Rafael hehkuttaa.

Sunnuntaina vastaan asettuva IFK Mariehamn tiedetään pahaksi vastustajaksi.

– Pelistä tulee tietysti vaikea. Ollaan kohdattu pari kertaa, eikä ole voittoa tullut varsinaisella peliajalla. Joukkue puolustaa tosi hyvin, kuten tilastot kertovat, päästänyt vain yhdeksän maaleja. Todella vaikea murtautua puolustukseen, heillä on vaarallinen ja nopea hyökkäys, Rafael arvioi.

Rafael ei tuijottele sarjataulukkoon, vaan menee peli kerrallaan.

– Olen sitä mieltä, että turha katsoa sarjataulukkoa. Pitäisi hoitaa oma peli ja katsotaan sitten eteenpäin mihin tulokset vie meitä. Tästä eteenpäin pitää kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, ettei tule kiire, Rafael päättää.

FC Lahti – IFK Mariehamn 29.07.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion