Pyry Lampinen jatkaa Lahdessa

FC Lahti ja nuori hyökkääjä Pyry Lampinen ovat solmineet kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. FC Kuusysin kasvatti Lampinen on pelannut FC Lahden riveissä jo kaudesta 2019 saakka. Vasta 19-vuotias lupaus on esiintynyt myös ikäluokkansa maajoukkueessa.

Lampinen debytoi liigassa kauden 2019 huhtikuussa. Kesällä Lampinen sai maalitilinsä liigassa auki ja osui kahdessa pelissä putkeen. Kolmen kauden aikana hän on esiintynyt liigassa 33 ottelussa ja niissä on syntynyt viisi täysosumaa. Tällä kaudella Lampinen on pelannut kahdeksan ottelua viimeistellen yhden maalin KTP:n verkkoon. Nuorukainen itse on tyytyväinen jatkoonsa tutussa kaupungissa ja seurassa.

– Olen kasvanut FC Lahdessa urheilijana ja ihmisenä kolmen vuoden aikana. On hienoa jatkaa oman kotikaupungin seurassa pääsarjatasolla. Lahti on ollut hyvä paikka olla ja uskon, että se on hyvä paikka kasvaa myös tulevaisuudessa jalkapalloilijana. Kausi on tähän asti mennyt niin, että tavoittelemme yhä europaikkaa ja kun se tavoitetaan, on ensi kaudella tiedossa kovia pelejä. Tulkaa katsomaan meitä ja kannustamaan meidät Eurooppaan, Lampinen lähettää terveiset FC Lahden ystäville.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli on tyytyväinen Lampisen jatkoon Lahdessa. Hän kuvaa Lampista omistautuneeksi ja määrätietoiseksi pelaajaksi. Zenelin mukaan Lampisen parin vuoden epäonni on nyt selätetty ja nuorukaisella on loistava tulevaisuus edessään.

– Pyry on ihana poika. Hän on omistautunut, määrätietoinen ja kunnianhimoinen pelaaja. Pyryllä on ollut hieman epäonnea, mutta epäonni on nyt käytetty loppuun ja fokuksemme on, että vastaavaa ei enää tule. Lampinen on pelaajana monipuolinen ja häntä voi roolittaa usealle eri hyökkäyspaikalle. Pyry on hyvä joukkuepelaaja, joka on kunnianhimoinen itseään ja joukkuettaan kohtaan. Pyryllä on kyky palvella joukkuetta. Olen ylpeä, että Lampinen jatkaa meillä. Tämä on kunnianosoitus sekä valmennusta että seuraa kohtaan ja olen varma, että saavutamme jotain yhdessä, Zeneli kehuu vuolaasti nuorta pelaajaansa.

Lampinen ja muut FC Lahden tähdet jatkavat ylemmän loppusarjapaikan metsästystä ja taistelua europaikoista lauantaina Tampereella. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 18.9. Stadionilla.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala