placeholder

Pyry Kärkkäinen jatkaa Lahdessa

Kärkkäinen jatkaa tutussa seurassa mieluusti. Mies on perheineen muuttanut Lahteen ja sekin helpotti päätöksen tekoa.

– Hyvillä mielin jatkan Lahdessa. Ei tarvitse ensi kauden kuvioita sen kummemmin miettiä. Hyvä, että seura halusi tehdä sopimuksen. Aika nopeasti päästiin yhteisymmärrykseen, Kärkkäinen tunnelmoi.

– Avovaimo käy Lahdessa töissä, joten senkin puolesta oli päätös helppo, Kärkkäinen jatkaa.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas myhäili tyytyväisyyttään saatuaan pidettyä luottomiehensä joukkueessaan.

– Kärkkäinen on todella luotettava pelaaja ja hänellä pysyy illasta toiseen taso korkeana. Hän on fyysisesti todella vahva, eikä juuri häviä kaksinkamppailuja. Kokemuksen puolestakin hän on johtajatyyppi. Kärkkäinen ei pidä meteliä hirveästi, mutta kentällä hän puhuu ja on tärkeä pelaaja meille. Kärkkäinen on ollut puolustuksen johtavia hahmoja jo monta vuotta, Korkeakunnas kehuu.

Kärkkäinen on pelannut Lahdessa viime kausina pääsääntöisesti topparin tontilla, mutta monipuolinen pelaaja klaaraa myös keskikentällä pelaamisen. Korkeakunnas kaavailee Kärkkäisestä lähtökohtaisesti topparia, mutta muistuttaa tilanteiden voivan muuttua.

– Lähtökohtaisesti hän on toppari, mutta tilanteet voivat muuttua. Meillä on tietty suunnitelma, miten joukkuetta ollaan rakentamassa. Siitä on iso etu meille, että pelaaja pystyy pelaamaan useampaa paikka ja se onkin yksi kriteeri, millä pelaajia valitaan. Me haluamme avata peliä alhaalta asti ja Pyry on hyvä pallollinen toppari tai keskikentän pohjalla puolustava pelaaja, Korkeakunnas näkee.

Kuhnurit sijoittuivat kuluneen kauden päätteeksi kahdeksanneksi, joka oli luonnollisesti pettymys odotuksiin nähden. Sen myöntää Kärkkäinen, mutta näkee joukkueessa olevan paljon potentiaalia parempaan.

– Toki mennyt kausi oli tietenkin monilta osin pettymys, kaikilla oli kovemmat odotukset. Näen paljon potentiaalia tuossa joukkueessa, mutta sen kokoaminen on vielä kesken. Mahdollisuuksia menestykseen olisi. Se varmasti vaatii niiltä nuorilta jätkiltä tasaisuutta ja tasonnostoa, kuten myös meiltä kokeneiltakin pelaajilta. En ole omaankaan kauteeni tyytyväinen. Minun pitää itsekin parantaa. Joukkueen kokoamisen pitää osua paremmin nappiin, Kärkkäinen miettii.