placeholder

Pyry Kärkkäinen jatkaa FC Lahdessa

Kärkkäinen on kuulunut jo useamman kauden ajan Lahden puolustuspään runkopelaajiin. Päättyneellä kaudella Kärkkäinen edusti Lahtea yhteensä 29 ottelussa, joissa hän teki yhden maalin.

Kärkkäinen allekirjoitti jatkosopimuksen mielellään. Hommat ovat toimineet mastojen juurella ja tutussa ympäristössä on mukava jatkaa.

– Hyvillä mielin! Lahti oli paras vaihtoehto, nyt alkaa neljäs kausi putkeen. Toiminut itsellä hyvin, Kärkkäinen sanoo.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli erittäin hyvillään luottosoturinsa jatkosopimuksesta.

– Todella tyytyväinen! Ehdottomasti meidän ehdotonta parhaimmistoa tänä vuonna. Kokenut ja selkeä puolustuspään johtohahmo. Oli puolustuksen tukiranka tänä vuonna. Pelasi väillä topparina ja välillä keskikentän pohjana. Tuntuu, että vuosi vuodelta parantaa, Korkeakunnas suitsuttaa.

Lahti sijoittui tällä kaudella lopulta viidenneksi, joka oli odotuksiin nähden pettymys.

– Paljon jäi hampaankoloon tästä kaudesta. Mielenkiinnolla odottaa ensi kauden jengiä, sopimuksia pitää saada lisää. Käytiin keskusteluita ja minulle vakuutettiin, että kilpailukykyinen ryhmä saadaan kasaan. Uudistuksiakin on luvassa harjoitteluun, Kärkkäinen kertoo.

Kuhnureiden viime kauden otteista uupui tasaisuus, joka sysäsi sen pois mitalisijoilta.

– Kaikkien pitää katsoa peiliin, pelaajien, valmentajien ja organisaation. Todella epätasainen ja aikamoista alisuorittamista pitkin kautta. Alkukausi oli todella huono. Siinä oli kova otteluruuhka, koitettiin kuormittaa tasaisesti pelaajistoa. Se ei toiminut kovin hyvin ja se myönnettiinkin sen jälkeen. Sitten rupesi homma toimimaan paremmin. Todella paljon tasaisia pelejä pelattiin. Pienistä asioista kiinni, olisiko kääntynyt meille. Pitkässä sarjassa turha sen kummemmin puhua tuurista, se paikka ansaitaan sarjataulukossa. Paljon petrattavaa tuosta jää. Välillä tämä on tämmöistä. Kaikilla oli kovat odotukset, sekin tuo esiin pettymystä, Kärkkäinen perkaa mennyttä kautta.

Kärkkäinen suuntasi viime kauden jälkeen maailmalle reissaamaan ja viihtyi sillä tiellä pitkän tovin. Tänä syksynä vastaavaa reissua ei ole tiedossa.

– Tuskin tänä syksynä niin paljon tulee lähdettyä. Ajatuksena on, että pysyy vähän enemmän Suomen kamaralla. Aika paljon kotosalla. Ehkä jotain pienempää reissua, Kärkkäinen valottaa.

Uran luominen ulkomailla ei ole tällä hetkellä ajankohtaista, vaan täysi keskittyminen on Lahdessa.

– Katsotaan niitä. Nyt keskitytään valmistautumaan ensi kauteen FC Lahden kanssa. Jos ulkomailla olisi kuvioita, en olisi varmaan sopimusta tehnytkään, Kärkkäinen päättää.

Kärkkäisen sopimuksen myötä FC Lahdella on kasassa seitsemän pelaajasopimusta ensi kaudeksi.