Pisteet jakoon Kisapuistossa

Ottelu alkoi rapsakassa vesisateessa, joka rauhoittui myöhemmin satunnaisiksi kuuroiksi. Ottelun alku oli varovainen. Ensimmäisen kympin aikana kumpikaan joukkue ei saanut rakennettua vaarallisia tilanteita. Myös seuraava kymmenminuuttinen oli vielä suurimmaksi osaksi tunnustelevaa. FC Lahti pääsi pariin otteeseen lupaavaan vastaiskuun pallonriiston jälkeen, mutta hyökkäykset tyrehtyivät ennen maalipaikkaa.

FC Interin Benjamin Källman sai aikaiseksi ottelun ensimmäisen laukauksen maalia kohtia, kun pelikellossa oli 30 minuuttia. Seuraavasta hyökkäyksestä myös FC Lahti pääsi maalipaikkaan. Mikko Hauhia laittoi pallon maalille ja peliväline pomppi Artjom Vjatkinille, joka ei kuitenkaan saanut laukausta sumpun läpi.

Kamppailu piristyi hieman puoliajan loppua kohti, mutta tauolle mentiin ansaitusti tilanteessa 0–0.

Toisen puoliajan alussa Lahti oli ryhdikkäämmin pelissä mukana heti alusta alkaen. Ottelun 52. minuutilla Kaan Kairinen oli tosin karata lahtelaisilta karkuun nopeasta vastaiskusta. Artjom Vjatkin pysäytti hyökkäyksen, mutta sai tilanteesta keltaisen kortin.

FC Inter sai pallon maalin reilun tunnin pelin jälkeen, mutta tilanteessa oli tapahtunut käsivirhe ja maali hylättiin. Vain hetki tästä ja FC Lahden maalille noussut Teemu Penninkangas pääsi puskemaan, mutta yritys epäonnistui.

75. minuutilla FC Lahti sai pallon vaarallisesti vieraiden maalille, mutta tälläkin kertaa pallo pomppi Interin kannalta suotuisasti. Muutamaa minuuttia myöhemmin pallo pelattiin mukavalla sommitelmalla Hostikalle, jonka laukaus meni päin maalivahti Jere Koposta. Jalkansa vapaaksi harhauttanut Hostikka oli harmissaan paikan tuhlaamisesta. Ottelun kenties paras paikka osui kuitenkin FC Interin Källmanille, jonka laukaus viuhui vain vähän takatolpasta ohi 81. minuutilla.

Ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Tulos näytti tyydyttävän kumpaakin joukkuetta. Kumpikin sai riisuttua toisen hyökkäyksen aseettomaksi.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas olisi kaivannut voittoa, mutta jakoi tunnustusta vieraiden puolustukselle. Nollapeli omassa päässä lämmitti.

–Reilu tulos ottelun tapahtumiin nähden. Vastustaja oli erittäin fyysinen yksi isokokoisimmista ja meillä on ollut vaikeuksia erikoistilanteiden puolustamisessa. Se oli yksi teema ja olen tosi iloinen, miten hoidettiin ne. Se oli iso parannus ja pidettiin nolla, mikä oli tärkeä asia, Korkeakunnas kehui.

Korkeakunnas näki parantamisen varaa varsinkin ensimmäisen puoliajan tekemisessä. Tauon jälkeinen ilme oli päävalmentajan mukaan jo parempi.

–Vähän jäi harmittamaan varsinkin meidän eka puoliaika. Oltiin pikkuisen hermostuineita. Toisella puoliajalla tehtiin vähän paremmin ja saatiin liikuteltua palloa. Tällä hetkellä varmaan liigan kuumin vastustaja niin ei voi täysin pettynyt olla. Toki kotona pitäisi aina pystyä voittamaan, siinä mielessä vähän kaksijakoiset mietteet, Korkeakunnas tuumasi.