Petri Pasanen ja Tommi Kautonen FC Lahti P14 valmentajiksi

Molemmilta heistä löytyy myös vankka pelaajatausta FC Lahdesta ja erittäin vakuuttava ammattilaisura A-maajoukkue-edustuksineen. Uusi valmennus-duo on kouluttautunut Palloliiton kursseilla kiitettävästi. Pasaselta löytyy taskusta UEFA B-lisenssi ja Kautoselta Suomen korkein koulutustaso UEFA PRO.

– Ensimmäinen vastuuvalmennuspesti on erityinen paikka. Suhtaudun itse jalkapalloon tosissaan ja mielestäni tärkein malli, jonka voin nuorille välittää on asennoituminen lajia, ryhmää ja omia tavoitteita kohtaan, pohtii Pasanen 76 A-maaottelun kokemuksella.

– Tulen valmennustoiminnassa ennen kaikkea kiinnittämään huomiota siihen, miten ryhmän jäsenet sitoutuvat yhteiseen toimintaan ja valmennuksen vaatimiin futisasioihin. Näiden raamien puitteissa pelaajalla on täysi vapaus ilmaista itseään ja löytää kehityspolku. Minä ja muu valmennus tulemme varmasti tarjoamaan kipinän siihen. Iloitsen siitä, että Pete Kettunen haluaa jatkaa apuvalmentajan roolissa ja olen kiitollinen, että paljon nähnyt Auge mentoroi vieressä. Meidän matseja kannattaa tulla katsomaan paikan päälle, jatkaa Pasanen.

– Kiitän syvästi Rami Ijästä tänä vuonna tehdystä työstä. Saavutetun kehityksen päälle on erittäin hyvä jatkaa omaa työtä, Pasanen päättää.

FC Lahti pelaajapolkua viedään määrätietoisin askelin eteenpäin. Seuran valmennuslinja on vastikään päivitetty ja valmennuslinjan siirtymistä kentälle seurataan vastuuvalmentajien kuukausipalavereissa. Junioripuolen toimijat A-, B- ja C-nuorista tapaavat viikoittain yhdessä FC Lahden fysiikkavalmentaja Mika Heinon sekä maalivahtivalmentaja Ari Korhosen kanssa. Kuukausittain palavereissa ovat mukana myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ja Lahden Reippaan luotsi Petri Järvinen.

– Haluamme kehittyä jatkuvasti. Meillä tulee olla oman alueemme laadukkain ja houkuttelevin pelaajapolku, joka kestää kansallisen tason ja jatkossa myös kansainvälisen tason vertailun. Tavoitteeseen pääseminen vaatii tason nostoa nykyisestä ja sen vuoksi olemme valmiita tekemään panostuksia ja reagoimaan tarvittaessa nopeastikin. Nyt aukesi upea mahdollisuus saada kaksi todella kokenutta pelimiestä meidän pelaajapolun valmentajiksi. Olemme todella iloisia, että herrat Pasanen ja Kautonen osoittavat intohimoa nuorten pelaajien kehittämiseen, kommentoi FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari.

FC Lahden pelaajapolun kehittäminen alleviivaa FC Reippaan ja FC Lahden Vahvemmat Yhdessä -ajatusmaailmaa, jossa uskotaan vakaasti yhteistyön voimaan pelaajakehityksessä sekä seurojen muussa operatiivisessa toiminnassa. Pelaajapolun avulla pelaajien arkitekemisestä saadaan laadukkaampaa. Tämä tukee erinomaisesti Palloliiton linjausta, jossa panostuksia halutaan suunnata pelaajien laadukkaan arjen toteutumiseen mm. talenttivalmennuksen kautta.

Tommi Kautonen lahtelaisen pelasi peliurallaan Kuhnureissa kunnioitettavat 99 liigaottelua tehden niissä 14 maalia. Kautonen oli päävalmentajana nostamassa FC Lahtea takaisin liigaan kaudella 2011.

FC Lahti -pelaajapolku – valmentajat

 • FC Lahti – Ilir Zeneli
 • Lahden Reipas – Petri Järvinen
 • FC Lahti A – Jyrki Saarela
 • FC Lahti B – Toni Lindberg
 • FC Lahti P15 – Edgar Reina, Olli Tynkkynen
 • FC Lahti P14 – Petri Pasanen, Tommi Kautonen
 • Fysiikkavalmentajat – Mika Heino
 • Maalivahtivalmentaja – Ari Korhonen
 • Talenttivalmentaja – Joni Kallioinen
 • Valmennusosaamisen kehittäjä – Mika Sandberg
 • Henkinen valmentaja – Markus Arvaja

LISÄTIETOJA

Juho-Matti Heikari, toimitusjohtaja FC Lahti

Jarkko Koskinen, toiminnanjohtaja FC Reipas