placeholder

Patrick ​Rakovsky FC Lahden maalille

Saksan Olpessa syntynyt Rakovsky pelasi juniorivuosina saksalaisen suurseuran Schalke 04:n lisäksi Prahassa ja FC Schreibershofissa. Debyytti aikuisten peleihin tuli 1. FC Nürnbergin maalilla Bundesliigassa Borussia Dortmundin vieraana. Nürnbergissä Rakovsky pelasi Bundesliigaa ja 2.Bundesliigaa yhteensä 39 ottelua viiden kauden aikana. Viimeksi saksalainen pelasi Belgiassa Lierse SK:ssa. Rakovsky on käynyt läpi myös Saksan juniorimaajoukkueputken.

– Muutin pienenä Prahaan ja pelasin Spartassa. Menin vuodeksi Slaviaan, mutta seuralla oli ongelmia ja palasin takaisin Spartaan. Se oli myös lähempänä. 14-vuotiaana menin Schalken nuorisoakatemiaan. Voitimme muun muassa Saksan mestaruuden ja alle 17-vuotiaiden Cupin. Sain sopimuksen Nürnbergiin. Tein debyyttini Bundesliigassa vierasottelussa Dortmundia vastaan. Se oli hieno hetki Schalken miehelle, vaikka hävisimme 2-0. Olin historian nuorin Bundesliiga-maalivahti. Nürnbergissä olin kuusi vuotta ja kun sopimukseni loppui, oli aika siirtyä muualle. Belgiassa pelasin Liersessä, mutta seura meni konkurssiin ja nyt olen täällä, Rakovsky kertaa uraansa.

Maalivahtina Rakovsky on hyvä jalalla. Hän tulee palloja herkästi vastaan ja avaa peliä nopeasti. Saksalainen näkee itse vahvuudekseen myös yksi vastaan yksi -tilanteet. Rakovsky käyttää kentällä myös ääntään ja ohjaa peliä herkästi.

– Maalivahdin tärkein tehtävä on tietysti torjua vetoja. Tykkään tulla palloja vastaan, ettei hyökkääjä ehdi palloon ja näen vahvuudekseni jalalla pelaamisen ja yksi vastaan yksi -tilanteet. Ennakoin tilanteita ennen kuin ne tapahtuvat. Pyrin avaamaan peliä heti kun saan pallon. Minulle on myös pienestä asti opetettu, että maalivahti on puolustuksen päällikkö ja luonnollisesti käytän siksi paljon ääntä, Rakovsky analysoi.

Saksalainen Rakovsky on ollut muutaman päivän Lahdessa ja joukkueen harjoituksissa. Hänen ensivaikutelmansa kaupungista on ollut positiivinen. Rakovskyn mukaan sopeutumista helpottanee, että suomalaiset puhuvat hyvää englantia.

– Olen onnellinen, että olen täällä. Pidän valmentajista ja ihmisistä täällä. Kaupunki näyttää mukavalta, kuten ihmiset myös. Ihmiset puhuvat hyvin englantia, joka helpottaa. Kaupungilla myös huomaa, että ihmiset seisovat seuran takana, Rakovsky kertoo.

FC Lahden maalivahtivalmentaja Ari Korhonen kehuu Rakovskya vuolaasti. Korhosen mukaan saksalaisella on vahvat perusteet, eikä häntä tarvitse opettaa. Korhonen pitää uutta maalivahtiaan positiivisena persoonana.

– Rakovskysta huomaa, että hän on käynyt läpi saksalaisen maalivahtikoulun. Hänellä on vahvat perusteet, eikä häntä tarvitse erikseen opettaa, vaan pääsemme suoraan tekemään harjoitteita. Rakovsky on hyvä jalalla ja ohjaa peliä loistavasti. Hän puhuu sujuvasti englantia, joten kieli ei tule esteeksi. Persoonana hän on positiivinen, helposti lähestyttävä ja avoin, Korhonen hymyilee.

Ensi kaudelle FC Lahdella on kasassa kuusi pelaajasopimusta.