placeholder

Pasanen: ”Spesiaalijuttu”

FC Lahti kohtaa torstaina Lahden Stadionilla klo 19.00 alkaen ruotsalaisen IF Elfsborgin. Kyseessä on Europa Leaguen ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu.

Petri Pasanen odottaa Elfsborgin kohtaamista malttamattomana.

– Nämä ovat ensimmäiset europelini FC Lahdessa, joten kyllä tämä on minulle spesiaalijuttu, Pasanen sanoo.

Karsintaparit arvottiin viime viikon maanantaina ja konkarin mielestä arpaonni oli Lahden puolella.

-Olen tyytyväinen, koska tiedämme tasan tarkkaan, mitä tulee eteen. Valmistautuminen on selkeää, eikä tule suuria yllätyksiä. Nyt se on vain itsestä kiinni, Pasanen lataa.

Elfsborg on skoutattu tarkkaan ja heidän pelitavastaan on otettu selvää.

-Joukkue, joka mielellään pitää palloa ja haluaa hallita sitä enemmän kuin vastustaja. Sitä kautta he tekevät maaleja, Pasanen näkee.

Voiton resepti on yksinkertainen.

-Se vaatii, että olemme valmistautuneet hyvin ja tiedämme varsinkin puolustussuuntaan, mitä tehdä, Pasanen tietää.

Maalinteko on ollut yhtä tervanjuontia lahtelaisille koko kauden aikana. Jossittelulle ei ole nyt aikaa ja pallo pitää vain toimittaa maalin perukoille.

-Ei auta, että katsoo tilastoista, monta laukausta on maalia kohti, oliko se onnea vai osaamista. Pallo ei ole vain mennyt maaliin viime peleissä. Yritämme vain uudestaan ja laitamme sen pallon sisään, ei siinä sen kummempaa. Turhaa on laittaa energiaa siihen, mihin enää ei voi vaikuttaa, Pasanen paaluttaa.

Viime eurotaipaleella Lahti selvisi 3. karsintakierrokselle.

-Jos sinne asti pääsisi, se olisi kova juttu. Joukkueen sisällä lähdemme pelaamaan yksi ottelupari kerrallaan, emmekä katso pidemmälle, mutta se joka tähtiin kurkottaa, se pilviin tippuu. Eli kyllä me pitkälle haluamme mennä, Pasanen päättää.