placeholder

Pasanen: ”Olin otettu siitä kunniasta”

Petri Pasasen jäähyväisottelu keräsi Kisapuiston lehtereille yli 3500 silmäparia. Vauhdikkaan kamppailun jälkeen voittoon ylsi selvällä erolla (1-4) vierasjoukkue RoPS, joka pääsi viettämään ottelun jälkeen hopeajuhlia.

Ottelussa nähtiin paljon maaleja ja varsinkin pelin loppupuoli oli melkoisen vauhdikasta, kun rangaistuspotkuja vihellettiin lyhyen ajan sisään peräti kolme kappaletta.

– Neutraalille katsojalle varmaan ihan hyvä matsi, Pasanen heittää.

Uran viimeisessä ottelussa Pasanen pelasi tyylikkäästi oikeana laitapuolustajana ja jätti pelikentän noin tunnin kohdalla. Hänen paikkansa kentällä otti toinen konkariosastoon kuuluva eli brassilegenda Rafael.

– Yritin siinä ihan normaalisti pelata. En miettinyt, että tämä saattaa olla viimeinen syöttö. Niin monta peliä olen pelannut, etten valmistunut mitenkään eri tavalla, Pasanen sanoo.

Alkuseremonioiden ja vaihdon aikana koko Kisapuisto osoitti suosiotaan Pasaselle seisaaltaan. Tuo lämmitti konkarin mieltä.

– Olin otettu siitä kunniasta. Se oli hienoa ja kiitän siitä. Oli kiva nähdä, että oli paljon lapsia ja nuoria paikalla. Kun tehdään pelin ympärille tällaisia pikku häppeninkejä, ne voi merkitä niille paljon ja sitoa niitä tähän lajiin, Pasanen iloitsee.

Pasanen ei ole vielä varma, mitä tapahtuu pelaajauran jälkeen. Todennäköisintä on jatkaa lajin parissa.

– Luontaista minulle olisi jatkaa lajin parissa jollain tavalla. Niitäkin on paljon. Enkä nyt osaa sanoa, mikä se omin olisi. Kentällä vai vähän ylempänä toimistossa. Nyt vähän kommentoidaan ja katsotaan mitä eteen tulee, Pasanen valaisee.

FC Lahden tämän kauden sijoitus oli lopulta viides. Jatkossa seuran tulisi pyrkiä ylemmäs, mutta se sisältää omat haasteensa.

– Menetettiin alkukaudesta liikaa pisteitä ja oltiin heti takamatkalla, Pasanen miettii.

– Ylemmäs pitää pyrkiä. Toisaalta HJK ei saanut mestaruutta ja ne panostavat pikkusen enemmän. Kärki menee eteenpäin. Haaste on tämän kokoiselle seuralle pysyä mukana, Pasanen tietää.

Kisapuiston stadionprojektin maaliin vieminen olisi tärkeä asia seuralle.

– En sano, että on elinehto, mutta olisi todella tärkeä. Se on yksi selkeä tukikohta. Toiminta saataisiin yhteen paikkaan. Nythän joukkue on harjoiteltu ympäri kaupunkia, Pasanen sanoo.

Pasanen loi kunnioitettavan uran ulkomailla. Ulkomaille pääseminen ja siellä pärjääminen on erittäin haastavaa. Pasanen uskoo, että joukkueen riveistä löytyy nuoria, joilla sinne on mahdollisuus päästä.

– Otetaan vaikka Mikko Kuningas ja Jasse Tuominen. Onhan pojilla ominaisuuksia. En tiedä, mitä he haluaa ja mihin he tähtäävät . Jos on sitkeitä ja uskoo itseensä. Yrittää epäonnistumisen jälkeen, varmaan voi ulkomaille päästä. Ilman muuta. Se vaatii tietysti vähän onnea ja valmentajan uskoa. Siinä on paljon tekijöitä. Ihan hyvä aihio pojilla ainakin on, Pasanen kannustaa.

Pärjätäkseen isommissa ympyröissä, parhaimmillaan pitää olla silloin, kun sitä odotetaan.

– Pitää olla jotain sisältöä, ominaisuuksia pärjätä. Onnistut oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja nimenomaan silloin kun se merkitsee. Ja se tuhat kertaa, ei vain yhden kerran, Pasanen päättää.

Pasasen uran viime hetkistä on tekeillä video, joka julkaistaan KuhnuriTV:ssä lähitulevaisuudessa. Pysykää siis kuulolla!