placeholder

Päävalmentaja Sami Ristilä ei jatka FC Lahdessa

Ristilällä ja FC Lahdella oli sopimus myös vuodesta 2020, mutta päävalmentajan toiveesta sopimus loppuu kuluvaan kauteen.

– Päätös on kypsynyt itselläni jonkin aikaa ja ei ollut missään nimessä helppo tehdä. Päätökseni perustuu henkilökohtaisiin syihin. Haluan kiittää seuraa ymmärryksestä ja tuesta kuluneen kahden vuoden aikana, Ristilä kommentoi.

Ristilä korostaa kauden olevan vielä kesken ja painottaa kaiken energian keskittyvän loppukauden peleihin. FC Lahti kohtaa vielä Haastajasarjassa Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelussa Lahdella on panoksena vielä Haastajasarjan voitto, mutta suuremmat panokset ovat Haastajasarjan jälkeisissä pudotuspeleissä.

– Haluamme vielä lunastaa paikan Eurooppaan, Ristilä naulaa tavoitteet selvästi.

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari on tyytyväinen Ristilän panokseen. Heikarin mukaan Lahti olisi halunnut jatkaa yhteistyötä Ristilän kanssa, mutta ymmärtää, että se ei ollut mahdollista. Heikari korostaa, että Ristilä on luonut vahvan pohjan, josta Lahden on hyvä jatkaa kohto tulevaisuutta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten Ristilä on saanut viime vuoden jälkeen rajusti uudistuneen joukkueen puhaltamaan yhteen hiileen. Myös nuoret lupaukset ovat saaneet mukavasti vastuuta. Ristilä on onnistunut luomaan meille vahvan pohjan, jonka päälle rakentaa tulevaa. Mielellämme olisimme nähneet Ristilän jatkamassa hyvin aloitettua työtä, mutta tämä ei tällä kertaa valitettavasti ollut mahdollista. Haluan kiittää Ristilää erinomaisesta työstä ja toivottaa tsemppiä jatkoon, kommentoi FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari.

Ristilä jatkaa tehtävässään kuluvan kauden loppuun, jonka jälkeen FC Lahdella on edessä uuden valmentajan rekrytointi. Heikarin mukaan työ uuden päävalmentajan löytämiseksi on jo käynnissä.