placeholder

”Pääpaino ollut viimeistelyssä”

FC Lahti kohtaa tulevana lauantaina Mukkulan kuplahallissa FC KTP:n harjoitusottelun merkeissä kello 15.00 alkaen.

Kuhnurit kohtasivat viime sunnuntaina PEPO:n vieraskentällä. Lukuisista maalipaikoista huolimatta Lahden oli tyytyminen 1-1 –tasapeliin.

– Oli helppo löytää PEPO -pelistä teema tälle viikolle. Luotiin viimeksi todella paljon maalipaikkoja, muttei saatu palloa pussiin. Tällä viikolla on käyty paljon läpi murtautumista ja pääpaino ollut viimeistelyssä. Ensi viikolla eriluonteinen peli tulossa (Liigacupin finaali), jolloin palautellaan puolustamiseen liittyviä asioita mieleen. Ehjää kokonaisuutta kohti pyritään mennä, Korkeakunnas summaa.

Hyökkäyspelaamisessa on varaa luovuudelle, mutta pelkästään sen varaan ei joukkueen maalintekoa voi laskea.

– Paljon on siinä luovuudella osuutta, mutta pitää olla tiettyjä malleja mihin nojata. Ei sekään voi pelkkää luovintaa olla. On käyty läpi hyökkäyspään rooleja, pelaajien normaalia liikkumista, ajoituksia ja mallivaihtoehtoja toistojen kautta, että olisi työkaluja käytettävissä, Korkeakunnas kertoo harjoittelusta.

Kausi lähestyy kovaa vauhtia ja suurimmat kokeilut rupeaa olla ohitse.

– Pikkuhiljaa. Suhteellisen pieni rinki ollut talvella, kun osa pelaajista on ollut pidempään loukkaantuneena. Ei vielä jaeta paikkoja, mutta on hahmottunut ketkä taistelee mistäkin paikasta. Puolustuksen osalta on jo aika selkeä ajatus, Korkeakunnas sanoo.

Yhteistyöseura Fluminensesta Lahteen on täksi kaudeksi tullut peräti kolme pelaajaa, keskikenttäpelaaja Bonilha sekä hyökkäyspään pelaajat Euller ja Patrick. Heistä suurimmat odotukset alkukauden osalta kohdistuu Bonilhaan, joka on saanut harjoitella joukkueen mukana kaikista pisimpään.

– Oppii koko ajan paremmin sitä miten pelataan Euroopassa keskikentällä. Parantaa selvästi. PEPO –pelissä pelasi lupauksia herättävästi, oli aktiivinen molempiin suuntiin ja pelasi tarvittavan yksinkertaisesti. Oli hyvässä kunnossa tänne tulleessaan ja on koko ajan pystynyt treenaamaan. Tehnyt asioita aiemmin liian vaikeasti, mutta on oivaltanut mistä on kysymys. Hänen suhteensa olen hyvin luottavainen. Patrickin kohdalla ei ongelmaksi muodostu hyökkäyspään asiat, mutta Brasiliassa hyökkääjän roolit ovat erilaiset kuin Suomessa. Puolustuspään asioissa on vielä hahmottamista, mutta PEPO –pelissä teki todella hyvin hommia molempiin suuntiin. Viikon verran ollut vasta mukana treeneissä, mutta näyttää lupaavalta. Vaarallinen ja vahva pelaaja. Euller tulee päivä päivältä lähemmäs pelikuntoa. Parin viikon sisään tulee mukaamme ja katsotaan pystyykö auttamaan meitä, ”Toke” arvioi.

KTP:tä vastaan Lahdella ei ole mukana testipelaajia.

– Ei välttämättä ole tulossa ollenkaan, jos toipilaat kuntoutuvat toivotusti. Mahdollisesti yksi pelaaja tulee vielä joukkueeseen, Korkeakunnas valaisee.

Joukkueen sisällä pyörii flunssatauti, joten parhaalla kokoonpanolla Lahti ei otteluun pääse.

– (Mikko) Kuningas ja (Santeri) Hostikka tulevat perjantaina maajoukkuereissulta. Katsotaan kuinka paljon ovat pelanneet, mutta eivät missään nimessä tule avaukseen. Pitkäaikaispotilaat (Duarte) Tammilehto, (Jussi) Länsitalo ja Euller ovat varmuudella sivussa. (Fareed) Sadatilla ja (Jasse)Tuomisella ollut flunssaa, Korkeakunnassa kertoo.