placeholder

Paananen: ”Kasvojen pesun paikka”

Lahdella on kautta vielä kolme peliä pelaamatta ja kolmas sija on edelleen mahdollinen. Se tosin vaatii voittoja omista peleistä ja samalla edellä olevan HJK:n kompurointia.

Tauko on vietetty lahtelaisleirissä rauhallisesti.

– Rauhallisissa tunnelmissa on sujunut. Ladattu akkuja viimeisiin matseihin, Lahden keskikenttäpelaaja Aleksi Paananen kertoo.

HIFK kuritti Lahtea Kisapuistossa viime kuussa käydyssä kamppailussa peräti lukemin 5-0. Nyt on tullut aika maksaa kalavelat.

– Viime HIFK – peli oli aika katastrofaalinen ja minusta tuntuu, että ketään ei tarvitse erikseen motivoida tulevaan koitokseen. Kasvojen pesun paikka. Sitä kautta lähdetään hakemaan hyvää tulosta, Paananen sanoo.

Paananen siirtyi Lahteen täksi kaudeksi Kuopion Palloseurasta. Paanasta yritettiin aluksi istuttaa hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi, mutta se ei sujunut suunnitelmien mukaan.

– Alkukaudesta ei tuntunut löytyvän omaa paikkaa ja oma tekeminen oli nihkeätä, Paananen myöntää.

Pelipaikka löytyi lopulta, hieman yllättäen, keskikentän pohjalta.

– ”Toke” (Toni Korkeakunnas) kokeili siinä ja lähti yllättävän hyvin menemään siinä. En kauden alussa ajatellut, että siinä pelaisin. Pelit ovat menneet hyvin ja sen kautta tullut itseluottamusta, Paananen myhäilee.

Pelipaikka tullee tulevaisuudessakin löytymään keskikentän pohjalta. Paananen ei haikaile enää 10-paikalle.

– Kyllä minä näen sen niin. Olen pelannut tällä kaudella parasta Veikkausliiga kauttani. Luontevalta tuntuisi, että siinä jatkaisin, Paananen näkee.

”Diego” on kotiutunut mastojen juurelle ongelmitta ja hän on viihtynyt Lahdessa mainiosti. Paanasen sopimus FC Lahden kanssa kattaa vielä ensi kauden.

– Erittäin hyvin olen viihtynyt. Mukava kaupunki ja joukkue. Olin asunut koko ikäni Kuopiossa ja oli hyvä aika lähteä haistelemaan muihin maisemiin. Ei mitään valittamista, Paananen kehuu.

Kuhnureiden tuorein värväys on montenegrolainen Boris Tatar, jonka sopimus julkistettiin viime viikolla. Paananen uskoo, että Tatarista on Lahdelle paljon iloa ensi kaudella.

– Boris on tosiaan treenannut meidän kanssa ja nopeasti vakuutti minutkin. Erittäin kypsä pelaaja, vaikka on nuori. Edukseen on esiintynyt treeneissä. Näkisin, että on vahvistus meille, Paananen uskoo.

HIFK – FC Lahti 15.10.2015 klo 18.30 @Sonera Stadium