Otteluraportti: VPS – FC Lahti

FC Lahden paluu maaottelutauolta sujui mollivoittoisesti, kun se hävisi VPS:lle vieraskentällä lukemin 2-0. VPS:n kummatkin maalit iski Juho Mäkelä.

Ottelun alku oli Lahden selvähköä hallintaan. Ensimmäistä todellista maalipaikkaa saatiin odottaa kuitenkin 15´ minuutille asti. Henri Toivomäen kulmapotku kaarsi boksin sisään, josta pallo päätyi 16-rajan tuntumaan Pekka Lagerblomille. Lagerblom tykitti vasemmalla jalallaan vastapalloon, mutta tulinen laukaus suuntautui päin Henri Sillanpäätä, joka liimasi pallon vuorenvarmasti syleilyynsä.

VPS siirtyi johtoon kuin varkain. VPS sai kulmapotkun 26´ minuutilla, jota asteli antamaan Pyry Soiri. Soirin sisäänpäin kiertävä keskitys kaartoi takatolpalle ja Mäkelä jatkoi pienellä hipaisulla pallon maaliviivan yli.

Lahti ei takaiskusta lamaantunut vaan jatkoi aggressiivisella ilmeellä pelaamistaan. VPS vetäytyi tiiviiksi pakaksi omalle kenttäpuoliskolleen ja puolusti uhrautuvasti. Lahtelaisten maalipaikat olivat puolittaisia, eikä ensimmäisellä puoliajalla nähty lisäosumia.

Puoliajalle siirryttiin VPS:n 1-0 johdossa.

Puoliajan aikana Lahti suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Lagerblom väistyi kentältä Rafaelin kirmatessa viheriön puolelle.

Toista puoliaikaa oli pelattu vasta muutama minuutti, kun Rafael oli jo pahanteossa. Xhevdet Gela levitti tarkasti vasempaan laitaan Rafaelille, joka otti levityksen rauhallisesti rinnalla haltuunsa. Sen jälkeen Rafael murtautui väkisin boksin sisään ja pelasi oikean jalkansa vapaaksi laukausta varten. Rafaelin maanuoliainen jäi kuitenkin heppoiseksi ja Sillanpää torjui laukauksen vaivattomasti.

Tunnin pelin jälkeen Lahdelle avautui huippupaikka. Matheus Alves sai pallon oikeassa laidassa ja eteni kohti boksia. Alves näki maalinedustalla Länsitalon. Alves antoi millintarkan matalan keskityksen suoraan Länsitalolle, jonka ohjaus lähietäisyydeltä kilpistyi ylärimaan.

66´minuutin jälkeen Kuhnurit hakivat kentälle lisää tuoreita jalkoja vaihtamalla Mika Ääritalon Länsitalon tilalle.

Lahti sai luotua hyvää painetta VPS:n boksiin, mutta todelliset huippupaikat jäivät uupumaan.

81´minuutilla Lahti käytti viimeisen pelaajavaihtonsa. Petri Pasanen otti kentällä Aleksi Paanasen paikan.

Lahti panosti pelin viimeiset minuutit voimakkaasti hyökkäyspeliinsä ja se kostautui omassa päädyssä. VPS iski nopeasti vastaan ja Teemu Honkaniemi pääsi tarjoilemaan namupassin maalinedustalle. Siihen ehti ensimmäisenä Mäkelä, joka ujutti pallon hallitusti ohi Moisanderin.

Erotuomarin päätösvihellyksen soidessa lukemat olivat 2-0.

Moisander; Hauhia, Joenmäki, Kärkkäinen, Toivomäki, Paananen (v) (81´Pasanen), Gela; Ristola; Alves (v), Länsitalo (66´ Ääritalo)