Otteluraportti: VPS – FC Lahti

Elisa Stadionin avajaisottelussa VPS:n ja FC Lahden välillä nähtiin varsin tasokas jalkapallo-ottelu. Runsaslukuinen kotiyleisö sai ottelulleen haluamansa lopun, kun VPS venyi Pyry Soirin loppuhetkien rangaistuspotkumaalilla 1-0 voittoon.

Ottelun alku oli vauhdikas ja peli aaltoili kumpaankin kenttäpäätyyn. VPS tuli otteluun kovalla sykkeellä ja sai ensimmäisen tilaisuutensa maalintekoon, kun peliä oli käyty viitisen minuuttia. Kentän oikealta puolelta lähtenyt keskitys tavoitti maalinedustalta Pyry Soirin, joka pääsi puskemaan melko vapaasti. Soirin pusku jäi kuitenkin heppoiseksi, eikä Santeri Pakkasella ollut vaikeuksia poimia palloa hoteisiinsa.

Nelisen minuuttia myöhemmin Lahdelle avautui puolittainen maalipaikka, kun Mikko Kuninkaan tarkka syöttö tavoitti vasemmalta kaistalta Hassan Sesayn. Sesay onnistui kääntämään pallon oikealle jalalleen ja laukomaan, mutta laukaus suuntautui ohi Evgeny Kobozevin vartioimasta maalista.

Peli tasaantui ottelun vanhetessa ja kummallakin oli omat hallintajaksonsa. Lahdelle siunaantui 18´ minuutilla maalipaikka, kun Kobozevin huono avaus onnistuttiin katkomaan keskikentällä. Lahti lähti välittömästi vastahyökkäykseen ja lopulta Bonilha onnistui vapauttamaan oivalla syötöllä Kuninkaan puolittaiseen läpiajoon. Kobozev tuli tilanteessa kuitenkin esimerkillisesti vastaan ja onnistui peittämään Kuninkaan laukauksen kulmapotkuksi.

27´ minuutilla Steven Morrissey lähetti kaukaa vasemmalta laidalta upean syötön Lahden puolustajien selustaan Andre Clennonille. Clennon yritti ohjata pallon suoraan ilmasta maaliin, mutta Pakkanen torjui ohjauksen eleettömästi yhdellä kädellä yli päätyrajasta.

36´ minuutilla oli jälleen Lahden vuoro yrittää maalintekoa. Jasse Tuominen karkasi oikeasta laidasta karkuun ja kavensi boksin sisälle. Tuominen hassutti VPS-puolustajaa aikansa ja tarjoili syötön takaviistoon Jussi Länsitalolle. Länsitalo asetteli pallon nopeasti vasemmalle jalalleen ja tuikkasi kärkkärillä kohti maalia. Länsitalon laukaus karkasi kuitenkin yli maalin ja näin kotiyleisö sai huokaista helpotuksesta.

Hieman ennen taukovihellystä Morrissey onnistui jälleen vapauttamaan Clennonin vaaralliseen maalipaikkaan hyvällä läpisyötöllä. Clennon pääsi laukomaan 16-rajalta, mutta Pakkanen venyi erinomaiseen torjuntaan ja nollasi jamaikalaiskärjen aikeet.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Puoliajalla Lahti suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Kalle Multanen vaihdettiin Eullerin tilalle kentälle.

Lahti aloitti toisen puoliajan varsin vahvasti ja piti VPS:n pinteessä. Toista puoliaikaa oli pelattu vain parisen minuuttia, kun Kuningas kokeili vetoaan noin 25 metristä. Kuninkaan laukaus oli varsin hyvä, mutta suuntautui liiaksi päin Kobozevia joka koppasi vedon näppeihinsä.

Pelissä nähtiin hieman seesteisempi vaihde, jossa ei maalipaikkoja juuri kummassakaan kenttäpäädyssä nähty. VPS:n ensimmäinen tilanne toisella puoliajalla nähtiin 69´ minuutilla, kun Clennon pääsi laukomaan lähietäisyydeltä kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta hänen laukaus karkasi yli maalin.

82´ minuutin kohdalla Jani Tanska rikkoi rangaistusalueen sisällä Juho Lähdettä ja erotuomari vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun. Rangaistuspotkua asteli antamaan Soiri, joka ei täplältä erehtynyt ja näin Pakkanen oli ensi kertaa yllätetty.

Lahti haki takaiskun jälkeen lisää hyökkäysvoimaa kentälle, kun 87´ minuutin kohdalla Rafael ja Fareed Sadat korvasivat kentällä pirteästi esiintyneen Bonilhan sekä Länsitalon.

Lahti sai aikaiseksi hurjan loppukirin ja maalipaikkoja syntyi tiuhaan tahtiin. Peli oli jo lisäajalla, kun Kuningas antoi oikealta puolelta kulmapotkun. Kulma kaartoi takatolpalle, missä Tanska nousi korkeimmalle ja puski kohden VPS-maalia. VPS:n puolustus onnistui kuitenkin siivoamaan pallon maaliviivalta yli päätyrajan. Seuraavakin kulmapotku oli vaarallinen ja aiheutti hässäkän kotijoukkueen maalille, mutta maaliin asti pallo ei pomppinut. Vielä lisäajan viime hetkillä Tuominen pääsi laukomaan tulisesti Multasen pudotuksen jälkeen reilusta 16-metristä. Tuomisen laukaus viuhui vain metrin verran vasemmalta puolelta ohi.

Maaleja eivät lahtelaiset kuitenkaan onnistuneet saamaan aikaan ja näin täysi pistepotti jäi Vaasaan.

Pakkanen; Sesay, Kärkkäinen, Tanska, Hauhia; Paananen, Kuningas, Bonilha (87´ Rafael), Länsitalo (87´ Sadat); Tuominen, Euller (v) (46´ Multanen)