OTTELURAPORTTI: Veera Ansalahti FC Lahden voiton takeena

FC Lahden naisten edustusjoukkue jatkoi lahtelaisten voitokasta viikonloppua ja kaatoi sunnuntai-iltana Mukkulan kuplassa harjoitusottelussa Vantaan Jalkapalloseuran. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin FC Lahden 2–0-voitto. Lahtelaisten maaleista vastasivat Ella Peltola ja Julia Enbuska.

FC Lahti aloitti ottelun terävästi ja rikkoi pystyjuoksuilla Vantaan Jalkapalloseuran puolustusta. Peliä oli kulunut alle kymmenen minuuttia, kun Lahti sahasi komeasti Ella Peltolan vapaaksi. Peltolan tarkka sijoitus upposi alakulmaan ja kotijoukkue siirtyi 1–0-johtoon.

Peli ei ehtinyt vanheta kauaa, kun Lahti iski jälleen. Lahti onnistui pallonriistossa syvällä VJS:n alueella ja Julia Enbuska sai painaa pallon tyhjään maaliin lisäten lahtelaisjohtoa. Lahti hallitsi myös ensimmäisen jakson loppua, mutta ei saanut palloa maaliin asti. Vierailijoiden paikat tyrehtyivät varsin usein paitsioliputukseen, joten tauolle lähdettiin lahtelaisten 2–0-johdossa.

Toisen jakson sankariksi nousi FC Lahden maalivahti Veera Ansalahti. Heti ensiminuuteilla hän venyi paraatipelastukseen. Hetkeä myöhemmin lahtelaiset rikkoivat kulmapotkutilanteessa omalla rangaistusalueellaan ja pallo vietiin pilkulle. Ansalahti kuitenkin aavisti oikein ja liimasi rangaistuspotkun varmasti.

VJS:n alkurynnistyksen jälkeen ottelu tasoittui, mutta huippupaikkoja Lahti ei enää onnistunut luomaan. Vierailijan yritykset pysähtyivät Ansalahteen ja viimeisellä kymmenminuuttisella hän joutui vielä kertaalleen venymään haamutorjuntaan. Ansalahti piti maalinsa puhtaana ja näin ollen Lahti nappasi 2–0-voiton.

FC Lahden naisten edustusjoukkueen seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 18.2. Mukkulan kuplassa IF Gnistania vastaan. Osta naisten kannatuskausikorttisi tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Iida Viljakainen