OTTELURAPORTTI: Tasainen ottelu kääntyi vaasalaisille

FC Lahti kohtasi Ykkösessä Pajulahdessa ukkoskuurojen säestämänä noususta taistelevan Vasa IFK:n. IFK oli tasaisessa ottelussa lopulta parempi lukemin 2—0. Ottelun maaleista vastasivat Cecilia Suomela ja Erika Malviniemi.

Vierailija Vasa IFK oli ottelussa hienoisesti hallitsevampi osapuoli, mutta kotijoukkue FC Lahti puolusti tiiviisti, eikä päästänyt vierailijaa huippupaikoille. VIFK:n laukaukset tulivat kaukaa ja ne kimpoilivat ohi. Vierailija joutui mättämään paljon keskityspalloja Lahden rangaistusalueelle, mutta maalivahti Saija Suni hoiti varmasti tilanteet yksi toisensa jälkeen. Jakson lopussa Suni torjui myös Cecilia Suomelan läpiajon.

Lahden omat hyökkäykset kariutuivat turhan usein hätäisiin syöttöihin. Henriikka Haapala nousi pariin otteeseen loistavasti laitapuolustajan tontilta ja aiheutti vaasalaisille ongelmia, mutta aivan huippupaikoille Lahti ei päässyt. Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatuloksessa sateen hieman laantuessa.

Vasa IFK meni heti toisen jakson alkuun johtoon onnekkaasti. Lahden puolustukselle sattui kommunikaatiokatkos ja pallo tippui suoraan Suomelalle. Vaasalaisella oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin ja viedä vierailijat 1—0-johtoon.

Toisella jaksolla myös Lahti pääsi paikoille. Aamu Kinnunen ja Katrin Kirpu pelasivat hyvin yhteen ja vapauttivat Viivi Moilasen. Vaasalaisten maalivahti Lotta Rosenström onnistui torjumaan pallon kulmaksi. Kulma koitui lopulta lahtelaisten painajaiseksi, sillä Erika Malviniemi pääsi syntyneen vastahyökkäyksen ansiosta ampumaan pallon maaliin Sunin käsien kautta.

Viimeisellä vartilla Fatima Diagne ampui vielä tulisesti tolpan kautta ohi. Tämän lähemmäs Lahti ei maalia päässyt, joten lahtelaiset joutuivat lähtemään lyhyelle kesätauolle tappion saattelemana. Ykkönen jatkuu Lahden osalta lauantaina 22.7. kotiottelulla Esbo Bollklubbia vastaan.

Suni; Haapala, Penttinen, Mansanthia (84’ Määttä (v)), Haikala, Yli-Suvanto (v) (57’ Majander); Haapea (71’ Diagne), Kinnunen, Savolainen, Takanen (v) (46’ Kirpu); Moilanen

Kuva: Lauri Ilola