OTTELURAPORTTI: Tampereelta ei tullut tuliaisia

FC Lahti kärsi tappion sarjan viimeisessä vierasottelussa Tampereella Ilvekselle. Ottelun ainoasta osumasta vastasi kotijoukkueen Tuco. Ottelu oli molemmille joukkueille panokseton ja Lahti joutuu karsimaan liigapaikastaan.

Ottelun alku oli vauhdikas ja kumpikin joukkue loi maalipaikkoja. Ensimmäisen loi Ilves, kun Oiva Jukkola pääsi ampumaan. FC Lahden maalivahti Antonio Reguero kuitenkin torjui pallon varmasti. Hetkeä myöhemmin Matti Klinga ampui, mutta Ilves-kassari Eetu Huuhtanen venyi pallon kulmaksi. Huuhtanen nollasi myös Chinedu Geoffreyn puolittaisen läpiajon.

Ottelu kääntyi hiljalleen kotijoukkueelle, mutta puolen tunnin kohdalla Altin Zeqiri onnistui jatkamaan pallon maaliviivalle asti. Ilveksen puolustus kuitenkin siivosi pallon. Samoin Ilves kesti Zeqirin puolittaisen läpiajon. Toisessa päässä puolestaan Reguero veti komean tuplatorjunnan.

Ilves kuitenkin lähti tauolle johdossa, kun kotijoukkue osui ensimmäisen jakson viimeisillä minuuteilla. Petteri Pennanen onnistui kääntämään pallon keskelle. Keskeltä löytyi lahtelaisille tuttu Tuco, joka siirsi pallon helposti maaliin.

Toisen jakson alussa Ilves oli erittäin terävä. Tuomas Ollila osui pienestä kulmasta tolppaan ja Reguero joutui muutamaan kertaan torjuntatöihin. Ilves onnistui hyvin puolustamaan pallon kanssa, eikä Lahti juurikaan päässyt paikoille.

Viimeisen vartin aikana Lahti nosti riskitasoja. Lahtelaisprässi oli tuottaa tulosta, kun Geoffrey riisti pallon ja pääsi ampumaan. Runsaslukuinen lahtelaiskannattajakunta ehti jo hetken innostua, kun verkko heilahti, mutta Geoffreyn veto osui vain sivuverkkoon. Näin ollen pisteet jäivät Tampereelle lukemin 1–0.

FC Lahti kohtaa vielä ennen liigakarsintaa kotikentällä Helsingin IFK:n. Ottelu pelataan Hiihtiksellä 16.10.

Reguero; Hertsi (46′ Kandji), Kabashi (v), Pirttijoki, Penninkangas (v) (46′ Christofi), Memolla; Klinga, Sejdiu (70′ Heinonen); Lampinen (63′ Hänninen), Geoffrey, Zeqiri

Kuva: Tomi Saarivirta