Otteluraportti: Takaisin voittojen tielle!

FC Lahti sai lentävän lähdön otteluun, kun mustapaidat johtivat Harjulla vain yhdeksän minuutin jälkeen 2-0. Hassan Sesay ampui kauden ensimmäisen maalinsa heti kolmannella minuutilla, kun hän siirsi JJK-vahti Teppo Marttisen eteen torjuman irtopallon tyhjään verkkoon.

Tästä meni vain pieni hetki ja jälleen soi Marttisen selän takana. Loorents Hertsi tarjoili unelmakeskityksen, jonka Marko Simonovski puski vastustamattomasti maaliverkkoihin. Osuma oli Simonovskille jo kauden kahdeksas.

JJK:n vastaus tuli nopeasti. Miikka Mujunen otti loistokopin Gael Etockin laukaukseen, mutta pallo jäi elämään Kuhnurien alueelle. Samu Suoraniemi keskitti maalille ja Sasa Jovovic nikkasi päällään pallon takakulmaan. Peliä oli pelattu vain vartti ja ottelussa oli nähty kolme maalia.

FC Lahdella oli lukuisia tilaisuuksia karata takaisin kahden maalin karkumatkalle ennen taukoa, mutta Henri Anierin tolppalaukausta lähemmäs ei Kuhnurit hyvästä paineesta huolimatta päässyt.

Toisella puoliajalla FC Lahti jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi. Joukkue syötteli hyvin, piti palloa ja loi painetta JJK:n päätyyn. Tunnin kohdilla Simonovskilla oli loistotilaisuus maalintekoon Aleksi Paanasen tarjoilusta, mutta makedonialaisen laukaus lähietäisyydeltä jäi tuhnuksi. Tovin päästä avopaikkaan pääsi vuorostaan Hertsi, mutta hänkään ei pystynyt upottamaan palloa maaliverkkoon.

Lopulta se oli Anier, joka iski FC Lahdelle sen vapauttavan osuman Simonovskin esityöstä. Virolaishyökkääjä sai pallon boksin reunalla, harhautteli jalkansa vapaaksi ja ampui pallon alanurkkaan. Siihen katkesi JJK:n selkäranka ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Simonovski iski illan toisen maalinsa. Maaliin loistavan alustuksen teki Paananen, joka riisti Tommi Karilta pallon ja siirsi makedonialaishyökkääjän tyhjän maalin eteen.

JJK:n Etock toi JJK:n vielä kahden maalin päähän kulmapotkusta, mutta lopulta Harjun Stadionilla juhlittiin FC Lahden 4-2 vierasvoittoa. Voiton myötä FC Lahti tukevoitti asemaansa sarjataulukon toisella sijalla, kun samaan aikaan Ilves jäi Turussa FC Interin vieraana tasapeliin.

– Kolme pistettä tänään oli pääasia. Peli ei aina ollut hyvää tai kaunista, mutta saimme voiton ja maalihanat auki kahden pelin jälkeen, kertoi Pyry Kärkkäinen pelin jälkeen.

Myös päävalmentaja Toni Korkeakunnas iloitsi luonnollisesti vierasvoitosta ja hyvästä hyökkäyspelistä, mutta myös parannettavaa jäi.

– Oli aikamoista ilotulitusta. Pitää olla iloinen aktiivisesta ja rohkeasta hyökkäyspelistämme, joka oli myös teemamme kahden maalittoman pelin jälkeen, ”Toke” kertoi.

– Peli vei mennessään, pelikuri oli vähän löyhää ja JJK sai muutamia hässäköitä, mutta oli tuo aikamoista dominointia. Olimme rohkeita ja loimme paikkoja. Ajoittain puolustaminen oli hieman kevyttä ja siinä on parantamista seuraavaan peliin, Korkeakunnas jatkoi.

FC Lahden pelit jatkuvat jo maanantaina, kun KuPS saapuu Lahden Stadionille vieraaksi.

JJK – FC Lahti 2-4 (1-2)

4. Hassan Sesay 0-1
9. Marko Simonovski 0-2
14. Sasa Jovovic 1-2
73. Henri Anier 1-3
75. Simonovski 1-4
79. Gael Etock 2-4

FC Lahti: Mujunen; Hauhia, Jovanovic, Kärkkäinen; Sesay (64. Kuningas), Helmke, Paananen, Taimi; Anier (79. Nazimov), Simonovski (90. Sadat), Hertsi