OTTELURAPORTTI: Suomen mestari murskasi FC Lahden Kansallisessa Cupissa

Hallitseva Suomen mestari Kuopion Palloseura oli odotetun vahva Lahdessa. KuPS murskasi FC Lahden naisten edustusjoukkueen lukemin 13—0 Kansallisen Cupin ottelussa. Lavdije Begolli iski ottelussa kuusi maalia. Gentjana Rochi osui neljästi. Maalinteossa onnistuivat myös Wilma Forsblom, Savannah Taylor ja Anni Hartikainen.

Kuopion Palloseura nappasi pallonhallinnan heti puolen minuutin pelin jälkeen eikä siitä ottelun aikana luopunut. FC Lahti kuitenkin pelasi ja puolusti uhrautuvasti ja syvältä ja ensimmäinen vartti oli maaliton. Lahtelaiskassari Veera Ansalahti joutui venymään useaan otteeseen. Lahti puolestaan ei kyennyt hyökkäyksiä rakentelemaan, vaan joutui roiskimaan palloa pois omalta rangaistusalueelta.

Jakson lähestyessä puoliväliä KuPS sai lopulta maalitilinsä auki. FC Lahden puolustukselle sattui linjan taa pelatussa pallossa kommunikaatiokatkos ja Lavdije Begolli pääsi iskemään väliin tehden ottelun avausmaalin. KuPS jatkoi myllyttämistä ja onnistui lopulta viimeisellä kymmenminuuttisella lyhyen ajan sisään vielä kolmesti. Begolli puski kaksi maalia Savannah Taylorin keskityksestä ja upotti illan neljännen maalinsa rangaistuspotkusta.

Toisella jaksolla KuPS iski tasaisen tappavaan tahtiin ja näytti sarjatasojen eron. Vierailija osui ensimmäisen kerran jo toisella minuutilla, kun Gentjana Rochi pääsi kääntymään rangaistusalueen rajalla ja ampui pallon tarkasti verkkoon. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin KuPS iski jälleen. Ana Paula Silva Santosin vapaapotku pomppi takatolpalle ja Begolli iski jo viidennen osumansa. Kuudennen hän iski muutamaa minuuttia myöhemmin puskemalla Ana Paula Silva Santosin kulman sisään.

Reilun tunnin pelin jälkeen KuPS sahasi näyttävästi Lahden puolustuksen rikki ja Rochi pääsi siirtämään vapaasti takatolpalta kuopiolaiset jo 8—0-johtoon. Kaksi minuuttia myöhemmin Wilma Forsblom ampui maalin rangaistusalueen sisältä ja kymmenennen osuman iski ja hattutemppunsa viimeisteli kulman jälkitilanteesta Gentjana Rochi.

KuPS iski vielä kolmesti viimeisellä kymmenminuuttisella. Ensin Taylor ampui kimmokkeen kautta pallon verkkoon hieman onnekkaasti. Viimeisillä minuuteilla Rochi karkasi kauniin kuvion päätteeksi ja viimeisteli voimalla. Viimeisen osuman iski kuopiolaisten kapteeni Anni Hartikainen, joka pujotteli laidaltaan läpi ja ampui päätöslukemiksi lahtelaisittain karut 13—0.

Tappio pudotti FC Lahden maalierolla A-lohkon viimeiseksi maalierolla. Kolmessa pisteessä olevat FC Lahti ja KTP kohtaavat molemmat vielä KuPS:n vieraskentällä. FC Lahden ja KuPS:n välinen ottelu pelataan lauantaina 4.3.

Ansalahti; Määttä, Mansanthia, Haikala, Majander; Viljakainen (39’ Lehtomäki), Valkonen, Savolainen, Kinnunen, Diagne; Haapea

Kuva: Tomi Saarivirta