placeholder

Otteluraportti: SJK – FC Lahti

FC Lahti onnistui kiusaamaan mestaruudesta kamppailevaa SJK:ta pelaamalla seinäjokelaisten kotistadionilla 2-2 tasapelin. Lahden maalit merkittiin Mikko Kuninkaan ja Pavel Osipovin nimiin.

Lahti aloitti pelin erinomaisesti ja sääteli pelin virtausta esimerkillisesti. Isäntäjoukkue SJK sen sijaan vaikutti jääneen telineisiin, eikä saanut omaa peliään rullaamaan.

Ottelun ensimmäistä maalipaikkaa saatiin odotella vartin kohdille, kun Pyry Kärkkäiselle sattui omalla kenttäpuoliskolla syöttövirhe. Kärkkäinen purki pallon suoraan 16-rajan takana päivystäneelle Tucolle, jolle avautui hyvä tilaisuus maalintekoon. Tucon sihti oli kuitenkin kateissa ja hänen laukauksensa karkasi yli maalin.

21´ minuutin kohdalla Santeri Hostikka väläytti osaamistaan kaukolaukauksella, mutta Mihkel Aksalu venyi torjuntaan.

25´ minuutin kohdalla Lahti sai vapaapotkun boksin vasemmalta reunalta. Duarte Tammilehto antoi boksin sisään mallikkaan sisäänpäin kiertävän keskityksen, johon Fareed Sadat ennätti ensimmäisenä. Sadat puski pallon lähietäisyydeltä oikeaoppisesti maan kautta maaliin, mutta linjatuomarin lippu oli pystyssä ja tilanne tuomittiin paitsioksi.

Hetkeä myöhemmin Sadat oli valokeilassa. Sadat pelasi pallon hienosti boksin sisään Hostikalle, joka petasi itselleen laukaisupaikan. Aksalu onnistui torjumaan Hostikan ulkosyrjävedon, mutta irtopallo päätyi suoraan taustalta maalille nousua tehneen Kuninkaan jalkoihin. Kuningas ei kuitenkaan saanut kunnollista osumaa palloon ja hänen ohjauksensa karkasi vierasjoukkueen harmiksi yli maalin.

39´ minuutilla Lahti siirtyi ansaittuun 1-0 johtoon. Hyökkäys käynnistyi Aleksandr Vasjutinin pitkällä avauksella. Avaus löysi SJK:n kenttäpuoliskolle nousseen Mikko Hauhian, joka taisteli pallon itselleen. Hauhia peippaili itsensä päätyrajan tuntumaan ja onnistui lähettämään takaviistoon kovan matalan keskityksen. Peliväline löysi tiensä suoraan Kuninkaan lapikkaaseen ja tämä tälläsi pallon kylmänviileästi vasempaan kulmaan ohi voimattomaksi jääneen Aksalun.

Puoliajalle siirryttiin 0-1 lukemissa.

SJK aloitti toisen puoliajan vahvasti ja oli tasoittaa pelin muutaman minuutin jälkeen. Tuco pääsi puskemaan Matej Hradeckyn antamasta kulmapotkusta, mutta hänen puskunsa karkasi hieman ohi maalista.

50´ minuutilla SJK tasoitti pelin Teemu Penninkankaan toimesta. Hradeckyn kulmapotkun löysi jälleen oman miehen boksin sisältä ja Penninkangas puski pallon vastustamattomasti oikeaan kulmaan.

Peli oli tasoituksen jälkeen tasaista vääntöä, kunnes 59´ minuutilla Osipov vei vieraat uudemman kerran johtoon huikealla yksilösuorituksella. Pallo pomppi Osipoville 16-rajan tuntuville ja venäläistaituri kuoletti pallon rinnallaan pamauttaen nahkakuulan volleysta uskomattomasti takayläkulmaan.

61´ minuutilla Roope Riski haki terävällä laukauksella etukulmaa, mutta Vasjutin onnistui selvittämään tilanteen hieman omintakeisella torjunnallaan.

70´ minuutilla Kuningas ampui maanuoliaisen vihaisesti 20 metristä, mutta Aksalu onnistui liimaamaan laukauksen näppeihinsä.

SJK haki tasoitusta vimmatusti ja paine siirtyi väkisin Lahden kenttäpäätyyn. 79´ minuutilla Billy Ions pääsi laukomaan paraatipaikalta boksin ruuhkan keskeltä, mutta Vasjutin oli tilanteessa erinomaisesti sijoittunut ja torjui laukauksen.

80´ minuutilla Lahti suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Hostikka vaihdettiin kentältä ja hänen paikkansa otti Bonilha.

SJK:n painostus palkittiin maalin muodossa viimein 87´ minuutilla. Ions vapautui vasemmalta laidalta läpiajoon tarkan puolenvaihdon seurauksena, eikä tämä erehtynyt paikastaan, vaan upotti pallon Vasjutinin kainalon alta maaliin.

Samalla Lahti vaihtoi kentältä pois Sadatin ja hänen tilalleen Kalle Multasen.

Vielä lisäajalla Kuninkaalle avautui puolittainen maalipaikka, mutta hänen laukauksensa karkasi etukulmasta yli. Samassa tilanteessa Kuningas loukkasi itseään ja hänen tilalleen pelin viimeiseksi hetkiksi vaihdettiin Euller.

Lisää maaleja ei viihdyttävässä ottelussa enää nähty ja näin pisteet jaettiin lopputuloksen ollessa 2-2.