placeholder

Otteluraportti: SJK – FC Lahti

Sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisesta syntyi tilannerikas ottelu, jossa jäätiin kuitenkin lopulta maalittomaan tasapeliin.

SJK aloitti vahvasti ja hallitsi pelin kenttätapahtumia ensimmäiset viisi minuuttia. Lahden puolustusmuoto pysyi kuitenkin hyvin kasassa, eikä SJK kyennyt luomaan vaarallisia maalipaikkoja.

Lahti pääsi peliin mukaan kunnolla noin viiden minuutin jälkeen ja pystyi itsekin pitämään palloa. Kuhnurit kykenivät luomaan muutamia mallikkaita maalipaikan aihioita, mutta viimeiset syötöt eivät tavoittaneet kohteitaan.

14´ minuutilla SJK iski nopeasti vastaan ja pelasi pystypallon liukkaalle Roope Riskille. Riski haastoi rohkeasti Markus Joenmäkeä ja onnistui peippailemaan oikean jalkansa vapaaksi. Riski laukoi terävästi kohti Lahden maalia, mutta Henrik

Moisander onnistui tämän kuitenkin torjumaan.

SJK sai hyvän vaihteen pelistä ja saivat luotua painetta Lahden

maalille. Isännät kykenivät luomaan pari kelvollista maalipaikkaakin, mutta viimeistely vaiheessa joukkueen hyökkääjien ruuti oli märkää.

22´ minuutin paikkeilla Moisander näytti jalalla pelaamisen jaloa taitoa, kun hän hassutti oman maalinsa edessä niin Tucon kuin Riskinkin onnistuneesti.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Bahrudin Atajic pelasi pallon Lahden toppareiden väliin Riskille, joka oli karata maalintekoon. Joenmäki kuitenkin pystyi häiritsemään tilanteessa sen verran, että Riskin kosketus palloon oli heikko ja peliväline karkasi lopulta yli päätyrajasta.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena. Ensimmäisen vaarallisen maalipaikan Lahti onnistui luomaan 55´ minuutin kohdalla, kun vasemmalla laidalla Hassan Sesay kiihdytti päätyrajan

läheisyyteen ja antoi maalinedustalle kovan keskityksen. Keskitys tavoitti Matheus Alvesin, joka puski hieman oikealta ohi SJK:n

maalista.

Pari minuuttia myöhemmin Lahti oli erittäin lähellä siirtyä johtoon. Jasse Tuominen hankki Lahdelle kulmapotkun oikealta puolelta ja sitä asteli antamaan Pekka Lagerblom. Lagerblomin keskitys tavoitti maalinedustalta Joenmäen, joka puski kohti vasenta kulmaa. Mikhel Aksalu osoitti kuitenkin tasonsa ja venytti huikeaan torjuntaan aivan maaliviivan tuntumalla.

60´ minuutin kohdalla Mika Ääritalo teki tilaa Drilon Shalalle.

64´ minuutilla Riski pääsi boksin sisällä loistavaan laukaisupaikkaan. Hänen tulinen laukaus suuntautui kuitenkin päin Moisanderia, joka liimasi sen varmasti syleilyynsä.

Peli jatkui tasaisissa merkeissä kohti pelin viimeisiä minuutteja. 84´ minuutin kohdalla pallo ajautui pomppivana 16-rajalle Mikko Hauhialle, joka tälläsi sen kohti vasempaa alakulmaa. Pallo osui tolppaan ja kimposi siitä Aksalun päähän. Aksalun päästä pallo kimposi vieraiden harmiksi pois maalilta.

Lahti ei enää juuri pelin lopussa kyennyt yhtenäisesti hyökkäämään, mutta se pystyi hyvin pitämään SJK:n pois vaarallisilta maalipaikoilta.

Lisäaikaa toiselle puoliajalle ei annettu kuin yksi minuutti, eikä kumpikaan siinä ajassa ehtinyt taikoa maalipaikkaa. Näin joukkueet päätyivät 0-0 –tasapeliin. Tasapeli oli pelintapahtumiin nähden varsin oikeutettu lopputulos.

FC Lahti;

Moisander; Sesay, Joenmäki, Tanska, Hauhia; Kärkkäinen (v), Gela, Lagerblom; Tuominen, Alves, Ääritalo (61´ Shala)

– Miko Heikkinen