Otteluraportti: SJK – FC Lahti

FC Lahti kärsi 4-1 -tappion Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan OmaSP Stadionilla. SJK:n maaleista vastasivat Jussi Vasara, Youness Rahimi ja Roope Riski kahdesti. Lahden ainokaisesta vastasi brassikärki Rafael.

Ottelu alkoi Lahden kannalta varsin murheellisesesti. SJK iski ennen kymmenen minuutin täyttymistä. Johannes Laaksonen ja Tuco pelasivat hyvin yhteen Lahden vasemmalla laidalla ja sahasivat Jussi Länsitalon ja Mikko Hauhian läpi. Laaksosen matala keskitys löysi maalin edestä Jussi Vasaran, joka onnistui tökkäämään pallon ohi Santeri Pakkasen ja peli oli 1-0 kotijoukkueelle.

SJK jatkoi vyöryttämistä ja hieman myöhemmin Tuco oli järjestämässä paikkaa Riskille Duarte Tammilehdon pallonmenetyksen jälkeen. Tällä kertaa Pakkanen veti haamutorjunnan.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä iski Lahti. Rafael näytti osaamistaan ja tsippasi pallon kauniisti yli SJK-vahti Jere Koposen. Kuhnurilegendan 99. liigamaali FC Lahden paidassa tasoitti pelin lukemiin 1-1.

FC Lahti joutui vaihtamaan ensimmäisen jakson aikana pois loukkaantumisten takia sekä Jussi Länsitalon ja Duarte Tammilehdon. Samalla Kuhnurit siirtyivät kolmen puolustajan linjaan. Hieman ennen ensimmäisen jakson loppua SJK puhkoi komealla tsipillä Lahden linjan ja Roope Riski siirsi vapaasti taukolukemiksi 2-1. Lahti oli koko jakson perässäjuoksijan roolissa ja vain Pakkasen hyvät torjunnat pitivät pelin tiukkana.

Toiselle jaksolle Kuhnurit tulivat uudella sykkeellä. Noin vartti ennen loppua Hauhia pääsi kokeilemaan laukaustaan sivuvaparin jälkeen, mutta Teemu Penninkangas kerkesi liukumaan pallon eteen hieman ennen maaliviivaa. Hyvästä painostusjaksosta huolimatta Lahti ei onnistunut maalinteossa.

SJK puolestaan iski nopeasti vastaan. Ensin pallo kimpoili onnekkaasti Youness Rahimille Lahden rangaistusalueen sisällä. Rahimilla oli helppo työ siirtää lukemiksi 3-1. Hetkeä myöhemmin juuri lisäajan alkaessa Boris Tatar liukui pallon eteen ja samalla ottelun erotuomari, Jari Järvinen näki pallon osuneen Tatarin käteen. Pallo vietiin pilkulle ja Riski ampui voimalla pallon verkkoon ja loppulukemiksi 4-1. Voitto oli SJK:n historian ensimmäinen FC Lahdesta.

Seuraavan kerran Kuhnurit ovat tulessa ensi viikon sunnuntaina, kun Hiihtikselle astelee sarjaa johtava IFK Mariehamn.