OTTELURAPORTTI: Sarjakärki oli liikaa FC Lahdelle

FC Lahti kohtasi keskiviikkona Pajulahdessa Ykkösen kärkijoukkueen ja yhä tappiottoman Jyväskylän Pallokerhon. Sarjakärki oli liian kova pala lahtelaisille ja pisteet matkasivat Jyväskylään lukemin 5—0. Pauliina Pirinen iski hattutempun. Muista maaleista vastasivat Alma Forstén ja Anida Halttunen.

Vierailija Jyväskylän Pallokerho aloitti ottelun vahvasti ja nappasi pallonhallinnan itselleen. FC Lahti puolestaan pyrki nopeisiin vastaiskuihin. Lahti kesti vierailijan alkurynnistyksen ja jakson puolivälissä myös Lahti kykeni pallonhallintajaksoihin.

Lahti onnistui purkamaan JyPK:n prässin Aamu Kinnusen rohkean pelaamisen avulla muutamaan kertaan näyttävästi. Lahtelaisten vedot kuitenkin kilpistyivät jyväskyläläisten puolustusmuuriin. JyPS:n paras paikka tuli noin viisi minuuttia ennen loppua, kun Pauliina Pirinen ampui tulisesti. Saija Suni kuitenkin torjui pallon kulmaksi ja tauolle lähdettiin lopulta maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla vierailija lisäsi painetta ja kliseisesti maali roikkui jo ilmassa. Heti jakson alussa Suni nollasi Lotta Puolakan läpiajon. Puolakka ampui vielä Sunin torjuman irtopallon tolppaan ja Lahti selvisi. Hetkeä myöhemmin maalipuut pelastivat jälleen Lahden, kun Leena Torpon vapaapotku jysähti poikkipuuhun.

Tunnin kohdalla Lahden puolustus joutui lopulta antautumaan paineen alla. Lotta Puolakka katkaisi syötön ja Alma Forstén pääsi sijoittamaan ottelun avausmaalin. JyPK tuplasi johtonsa kaksi minuuttia myöhemmin, kun Iiris Mihari alusti ja Anida Halttunen siirsi pallon maaliin. Vierailijoiden kolmas osuma viisi minuuttia myöhemmin oli Pirisen henkilökohtainen taidonnäyte. Hän riisti itse pallon ja ampui tarkasti lukemiksi 3—0.

Lahti haki vielä kavennusosumaa riskillä. Katrin Kirpu ja Venla Haikala pelasivat laidalla hyvin yhteen ja Haikala löysi rangaistusalueelta Jia Haapean. Sähäkän hyökkääjän veto lähti suoraan ilmasta, mutta JyPK-kassari Annu Korhonen liimasi pallon.

Aivan ottelun lopussa JyPK iski vielä kahdesti. Ensin Halttunen tuli vahvasti päätyrajaa pitkin ja pelasi takaviistoon Piriselle, joka sijoitti pallon tyhjään maaliin. Pirinen sai viimeistellä vielä hattutemppunsa irtopallosta Sunin komean tuplatorjunnan jälkeen. Näin ollen pisteet matkasivat Jyväskylään lukemin 5—0.

Kuudentena Ykkösessä oleva FC Lahti kohtaa seuraavana JyPK:n vieraskentällä. Ottelu pelataan tiistaina 8.8. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan lauantaina 12.8. jolloin Kisapuistoon saapuu vieraaksi Pallokerho Keski-Uusimaa.

Suni; Haapala (v) (46’ Yli-Suvanto), Penttinen, Mansanthia, Haikala (85’ Viljakainen); Moilanen (v), Kinnunen (85’ Määttä), Takanen, Savolainen (69’ Mahlio), Kirpu; Riikonen (69’ Haapea)

Kuva: Tomi Saarivirta