Otteluraportti: Santfeliuenc FC – FC Lahti 0-2

Ottelun alku oli vauhdikas ja kovatempoinen. Lahti pystyi vastaamaan hyvin katalaanien vauhtiin ja loi ensimmäisellä vartilla kaksi puolittaista paikkaa. FC Lahden maalilla torjunut Joona Tiainen puolestaan joutui venymään Raúl Capitánin ja Joan Gibertin yritysten tielle.

Mastokaupungin ylpeys iski aivan ensimmäisen jakson lopussa erikoistilanteen jälkeen. Lahden kulmapotku jäi pyörimään vaarallisesti Santfeliuencin alueelle ja lopulta Henri Eninful pääsi palloon ja vei lahtelaiset 1-0-taukojohtoon.

Toisella jaksolla molemmat vaihtoivat hieman pelaajiaan, mutta Lahden ote säilyi. Lahtelaisten paras paikka tuli Jasin Assehnounille pitkän kuljetuksen päätteeksi. Kotijoukkueen Raúl Perez joutui venymään useaan otteeseen muun muassa Valdrin Rashican ja Vahid Hambon yritysten tielle.

Lahti iski toistamiseen toisella jaksolla. Mustapaidat lähtivät nopeaan hyökkäykseen pallonriiston jälkeen ja Vahid Hambo ja Jasin Assehnoun alustivat ja Mikko Kuningas pääsi lyhyen kuljetuksen päätteeksi iskemään taululle 2-0-lukemat. Ottelun loppu oli Lahden hallussa, mutta lisämaaleja ei nähty ja näin ollen Lahti nappasi komean 2-0-voiton.

Ottelun jälkeen FC Lahden tuorein sopimuspelaaja Mikko Kuningas oli tyytyväinen suoritukseensa. Hän kuvaili ottelua vauhdikkaaksi. Maalistaan keskikenttämies jakoi kiitosta myös joukkuekavereilleen.

– Peli itsessään oli vauhdikas. Vastustaja aloitti ottelun kovalla tempolla. Pääsimme nopeasti siihen itsekin kiinni. Toteutimme hyvin niitä asioita, jotka olivat päivän teeman mukaisia. Keskityimme prässipeliimme ja saimme sen toimimaan tosi hyvin läpi pelin. Saimme riistettyä pallon ja pallo pelattiin Hambolle. Hambo löysi Assehnounin puolustuslinjan edestä ja jatkoi pallon yhdellä kosketuksella siten vapauttaen minut keskisektorille maalintekoon. Pienen kuljetuksen jälkeen pääsin laittamaan pallon alakulmaan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Kuningas katsoi jo tulevaan.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli piti ottelua vauhdikkaana. Zeneli uskoo, että Santfeliuenc yllättyi Lahden temposta. Hän oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

– Ottelu oli vauhdikas ja korkeatasoinen sekä laadullisesti että tempoltaan. Vastustaja yllättyi, siitä, että kykenimme pitämään tempoa niin korkeana. Pyrimme pitämään pelin kontrollissa. Teemanamme meillä oli tempotason nosto ja korkea prässi ja varsinkin toisella jaksolla vastustaja sai vain kaksi vetoa sivuvapareista, eikä ainuttakaan rakennettua tilannetta. Peli oli kaikkinensa hyvä, Zeneli kertoi.

FC Lahti palaa Suomeen huomenna.

FC Lahti:

Eninful, Kuningas

Tiainen; Forss (59′ Arkivuo), Coubronne, Viitikko, Jäntti (59′ Lahti); Kuningas, Eninful, Klinga (64′ Virta); Rashica, Hambo, Assehnoun