Otteluraportti: RoPS – FC Lahti

FC Lahden kauden ensimmäinen vierasvoitto jäi jälleen ottamatta, kun kotijoukkue RoPS oli lauantaina vahvempi lukemin 3-0. Isäntien maaleista vastasivat Jean Fridolin Nganbe Nganbe kahdella osumallaan sekä Mamut Saine.

RoPS sai otteluun salama alun, kun Nganbe Nganbe pyssytti noin 20 metristä tarkan ja napakan laukauksen oikeaan alakulmaan. Lahden maalilla Aleksandr Vasjutin oli tilanteessa voimaton ja näin kotijoukkue siirtyi johtoon, kun peliä oli pelattu neljä minuuttia.

Lahti ei takaiskusta lannistunut, vaan oli tasoittaa pelin jo seuraavassa hetkessä. Euller vapautti mainiolla läpisyötöllä Santeri Hostikan läpiajoon, mutta RoPS:n maalivahti Antonio Reguero tuli maaliltaan hyvin vastaan ja onnistui torjumaan Hostikan viimeistely-yrityksen.

Pari minuuttia myöhemmin Lahdelle siunaantui jo toinen avopaikka. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Boris Tatarille joka lähetti maalinedustalle laadukkaan keskityksen. Euller pääsi puskemaan maalinedustalla aivan vapaasti, mutta ei onnistunut painamaan palloa tarpeeksi alas ja näin pusku karkasi yli maalin.

18´ minuutilla RoPS siirtyi 2-0 johtoon. Robert Taylor pelasi boksin sisään matalan keskityksen, mutta Vasjutin pääsi tähän väliin. Vasjutin ei kuitenkaan onnistunut liimaamaan palloa, vaan torjui sen eteensä. Pallo päätyi Nganbe Nganbelle ja tämä pelasi pelivälineen viereensä Sainelle. Sainella oli helpohko työ pussittaa pallo lähes tyhjään maaliin.

Reilun puolen tunnin kohdalla RoPS siirtyi jo 3-0 johtoon. Taylor lähetti maalinedustalle kovan ja matalan keskityksen. Lahden puolustus nukahti pahemman kerran ja Nganbe Nganbe pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin takatolpalta.

36´ minuutin kohdalla Mikko Hauhia vapautti upealla puolenvaihdolla Hostikan maalintekotilanteeseen. Hostikka oli boksin sisällä jälleen nokikkain Regueron kanssa, mutta Reguero veti toistamiseen pidemmän korren torjuttuaan Hostikan laukauksen kulmapotkuksi.

39´ minuutilla Lahti suoritti jo ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Jussi Länsitalo korvasi kentällä Mikko Kuninkaan.

Puoliajalle siirryttiin 3-0 tilanteessa.

Toiselle jaksolle Lahti tuli hyvällä ilmeellä kotijoukkueen vastaavasti passivoituessa. Toinen puoliaika ei ehtinyt vanheta kauaa, kun Hauhia vapautti loistavalla puolenvaihdolla Hostikan maalintekotilanteeseen. Hostikka ei kuitenkaan kyennyt pussittamaan palloa verkkoon.

57´ minuutilla Jarkko Lahdenmäki rikkoi rangaistusalueen sisällä Länsitaloa ja ottelun erotuomari Ville Nevalainen vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun. Rangaistuspotkua asettui antamaan Jasse Tuominen. Tuominen päätti yrittää sijoittaa keskelle, mutta Reguero onnistui torjumaan laukauksen jalallaan siitä huolimatta, että aavisti vasemmalle. Hetkeä myöhemmin Tuominen pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta pusku suuntautui päin Regueroa ja tämä koppasi pallon syleilyynsä.

61´ minuutilla Rafael korvasi kentällä Eullerin.

71´ minuutilla Lahti sai vapaapotkun noin 30 metristä. Sitä asettui antamaan Aleksi Paananen joka päätti kokeilla suoraa laukausta. Paanasen laukaus oli tulinen ja meni vain hieman vasemmalta leveäksi.

Tämän jälkeen Lahti suoritti viimeisen pelaajavaihtonsa, kun Kalle Multanen korvasi kentällä Tatarin.

Hetkeä myöhemmin Rafael oli tehdä uransa sadannen liigamaalin Lahden paidassa, kun irtopallo päätyi 16-rajan takana hänelle. Rafael koitti chipata maaliltaan hieman ulkona olleen Regueron yli, mutta brassikonkarin nosto oli hieman liian korkea ja päätyi maalin katolle.

78´ minuutilla Multanen pääsi puskemaan Länsitalon keskityksestä, mutta vahvalla pelipäällä ollut Reguero onnistui torjumaan Multasen oikeaoppisen puskun tolpan vierestä yli päätyrajan.

82´ minuutilla Paananen tulitti 16-rajan takaa hurjan pommin, mutta Reguero torjui tämänkin laukauksen.

Lahti jatkoi avausmaalin hakemista sinnikkäästi aina lisäajalle asti. Lisäajalla niin Rafael, Paananen kuin Multanenkin pääsivät kokeilemaan maalintekoa, mutta isäntien maalivahti Reguero oli ohittamaton mies maalillaan.

Maaleja ei ottelussa enää nähty ja näin kolme pistettä jäi Rovaniemelle.

Vasjutin; Sesay, Hauhia (v), Kärkkäinen, Tatar (71´ Multanen); Kuningas (39´ Länsitalo (v)), Paananen, Osipov; Hostikka, Tuominen, Euller (61´ Rafael)